Sürdürülebilir kalkınma ve kadının iş hayatına katılımlarına destek verebilmek için çalışma sağlayan Garanti BBVA, kadın girişimciliğine uygun sürdürdüğü destek üzerine tam olarak 15’inci yılını kutluyor.
Garanti BBVA, finansman sağlamak, cesaretlendirmek, eğitim ve yeni pazarlara açılmak olarak genel olarak kadın girişimciliğine önem veriyor. Buna yönelik toplamda dört temel başlık üzerinden kadınların girişimci olmasının önündeki engelleri kaldırmak için gelişmeler sağlıyor.
Geçtiğimiz dönemlerde ise toplamda 15 yılda, kadın girişimciliğine ayırdığı 10 milyar TL finansman sağlayan Garanti BBVA, KAGİDER ve Ekonomist dergisi iş birliğiyle şu anda da Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nı gerçekleştiriyor. Bugüne kadar yapılan kadınlar tarafından toplam 40 bine ulaşan başvuru yapılan yarışmalar doğrultusunda kadın girişimcilerin başarı hikayelerini duyurmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
Kadın Girişimciliğine 10 Milyar Lira Destek!
Garanti BBVA’nın, 15 yıldır sürdürdüğü kadın girişimciliği çalışmaları üzerinde bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya:
“Kadınların girişimci olmasının önemini de biliyoruz ancak ülkemizde kadın girişimciler yüzde 13 gibi düşük bir orana sahip. Bizim 15 yıldır çabamız bu oranı yükseltmek. 15 yıl boyunca verdiğimiz desteklerle ülkemizdeki kadın girişimci oranının yüzde 4’lerden yüzde 13’lere çıkmasında bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. TÜİK’in verilerine göre; ülkemizde kadınlar ve erkekler nüfus içinde eşit paya sahipken girişimcilikte kadınların oranı çok düşük. Bu nedenle Dünya Bankası verilerine göre kadın girişimcilik oranının dünya ortalaması olan yüzde 34’ü yakalaması için hep birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Biz de bu orana ulaşmaya katkıda bulunmak için KAGİDER’le yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması
KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem ise:
“Kadın girişimcilere yatırım yapmak, onları cesaretlendirmek, onların sorunlarını çözmek, rol modelleri artırmak ve rekabet yeteneklerini geliştirmek Türkiye’nin ekonomik büyümesine ve refah artışına da güçlü bir ivme katacaktır. Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyümenin anahtarı kadının elinde; ancak ve ancak kadınların güçlenmesiyle, ekonomiye eşit ve aktif katılımları ile mümkün… Kadın girişimciliğini yaygınlaştırmak yönünde özel sektör, medya ve sivil toplumun el ele verdiği uzun soluklu bir güç birliğinin örneğini verdiğimiz Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması gibi iyi örneklerin artmasını diliyorum” diye konuştu.