Artan tüketici çılgınlığı, dalganan ekonomik piyasa, artan enflasyon ve işsizlik rakamlarının düşmeyişi gibi birçok sebep insanları parasal sıkıntıların ortasında bırakabilir. Her insan zaman zaman maddi olarak belirli sıkıntılarla karşılaşabilir. Bu durumu en rahat şekilde atlatmak isteyenler ortak noktası kredi almaktır.
Krediler, bankalar tarafından sağlanan belirli bir ücret karşılığında müşterilerin borçlanması da denilebilir. Bankalar bu tip finansal hizmetler sunarak hem müşterilerinin ihtiyaçlarına destek oluyor, hem kendi menfaatlerini koruyorlar. Bankaların, kredi ücretleri kapsamında aldığı birçok tüketicinin hem moralini bozmakta hem de canını sıkmaktadır.
Kredi Dosya Masraflarını Geri Alabilir Miyim?
Bankaların durmaksızın kredi masrafı çıkarmasının önüne geçmek maksatlı hükümet yasa tasarılarıyla, tüketicileri bundan korumaya çalışmıştır. Özellikle dosya masrafı adı altında alınan kredi ücretleri, müşteriler için büyük bir külfet oluşturmaktadır. Birçok vatandaşın düzenlenen yasalar ışığında kredi dosya masraflarını geri alabilir miyim? sorusu kafalarını kurcalamaktadır.
Hatta düzenlenen yasalardan önce, tüketicilerin bu yönde dosya masraflarına yönelik açılan davalar tüketicilerin bu yöndeki en büyük adımıdır. Çeşitli kredi ürünleri için alınan dosya masrafları, açılan davalar sayesinde alınmaya başlanınca gündemin ana maddesi haline bu soru gelmektedir.
Tüketici Hakları kapsamında kredi dosya masraflarının haksızlığının dile getirilmesiyle beraber, birçok vatandaş da dosya masraflarını geri alabileceğini öğrenmiş oldu. Alınan kararlar neticesinde tüketiciler, 10 yıl kadar geriye dönük kredilerinin dosya masraflarını alabiliyor. Hatta birçok tüketici, yasanın resmileşmesiyle beraber soluğu bankada almıştır. Dilekçe ve deliller ışığında gerçekleştirilen araştırmayla, birçok vatandaş dosya masrafını alabilmiştir.