Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı’nda istihdam etmek üzere Stajyer Hazine Kontrolü kadrosuna1 15 Stajyer Hazine Kontrolörü alımı yapıyor. İşte detaylar!
Stajyer Hazine Kontrolör Alımı için Aranan Şartlar Nelerdir?
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde bulunan genel şartları taşıyor olmak,
- En az 4 senelik lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin bölümlerinden mezun olmak,
- 2018-2019 yılları içinde KPSS’nin ilgili puan türlerinden en az 80 puan almış olmak,
- İngilizce, Almanca ya da Fransızca dillerinden en az birini biliyor olmak, YDS ya da e-YDS’den en az 70 puan almış olmak,
- Giriş sınavının açıldığı senenin Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaş ve altında olmak,
- Sağlık durumunun ülkenin her yerinde görev almaya uygun olması,
- Erkek adayların askerliklerini yapmış muaf ya da ertelemiş olmaları,
- Açılan sınav ilanına belirtilen sürede başvurmuş olmak.
Önemli Not: Önceki dönemlerde açılan Stajyer Hazine Kontrolörlüğü giriş sınavına 2 kez girip başarısız olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
Başvurular Ne Zaman Başlıyor, Ne Zaman Sona Eriyor?
Stajyer Hazine Kontrolörlüğü giriş sınavı için başvurular 27 Kasım ile 12 Aralık tarihleri arasında olacaktır. Son başvuru 12 Aralık saat 18.00’de sonlanacak. Başvurular Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılacaktır. Başvuru adresi yazının sonunda verilmiştir. Sınav başvurusu fotoğrafının yüklenmesi ve başvuru formunun doldurulması ile başvurular tamamlanacaktır. Elden ya da mail yoluyla gerçekleşen sınav başvuruları kabul edilmeyecektir.
Sınav Nasıl Olacak?
Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalı gerçekleşecek. Yazılı sınav 28-29 Aralık tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda gerçekleşecek.
Sınav Yeri: Ankara’da T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Eğitim Merkezinde ((25 Mart Mah. İstiklal Caddesi No:7, 06200 Yenimahalle / ANKARA)
Yazılı Sınav ile İlgili Detaylar
Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için her alandan 50 puandan az not almamaları gerekmektedir. Not ortalamasının ise 100 üzerinden en az 70 puan olması gerekmektedir.
Yazılı sınava katılmayı hak edenler Bakanlığın resmi internet sitesinde açıklanacak. Aynı zamanda adaylara e-posta ile bilgilendirme yapılacak. Adayların yazılı sınava gelirken aday belgelerini ve kimlik belgelerini getirmeleri gerekmektedir. Yazılı sınavda başarılı olanlar ise sözlü mülakata davet edilecekler.
Yazılı Sınav İçeriği
Yazılı sınav konuları Hukuk, Ekonomi, Maliye, İşletme ve Muhasebe olmak üzere 5 ana konudan oluşacak.
Sözlü Sınav ile İlgili Detaylar
Sözlü sınavda adayların zeka, tutum ve davranışları, ifade ve temsil yetenekleri dikkate alınacak. 100 üzerinden değerlendirme notu verilecek olup, en az 70 puan alınması gerekmektedir.
KPSS puanı, yazılı ve sözlü sınavların puanlarının ortalaması alınıp, yüksek alandan düşüğe göre sıralama yapılacak. Ortalamalar eşit olursa dil puanı dikkate alınacak.