Ana SayfaKariyerBaşarısızlığın Ardında Yatan Sebepler!

Başarısızlığın Ardında Yatan Sebepler!

Başarısızlığın Ardında Yatan Sebepler! Olumsuz Düşünce! Güçlü ve Güçsüz Yanların Farkında Olmama! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Herkes hayatında çok büyük başarılar elde etmek, ünlü olmak ve zengin olmak ister. Başarılı olmak istemeyen insan çok ama çok azdır. Fakat başarılı olmak kolay bir iş değildir ve oldukça sağlam kararlılık ve çalışma gerektirir. İnsanlar hayatlarında yanlış yaptıkları zaman kendilerine neyi yanlış yaptıklarını sormaktadırlar.

Başarısızlık ve Başarısızlığın Ardında Yatan Sebepler

Başarılı insanı başarısız insandan ayıran birçok özellik bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı düşünme tarzı, farklı durumlarla baş etme şekli, yaşam tarzıdır. Bu makale, insanların hayatları boyunca yaptığı ve onların başarısızlık yaşamalarına yol açan 10 yanlışı ele almaktadır. Bu makale sayesinde insanlar yapmamaları gereken şeyleri daha yakından tanıyarak başarıya daha kolay ulaşabilecekler.

Olumsuz Düşünce

Olumsuz Düşünce
Olumsuz Düşünce

Olumsuz düşünce, insanların hayatlarında yanlış şeyler yapmaları için önemli bir sebeptir. Hepimiz optimizm ve ilahi adalet olarak bilinen ve bireyleri başarıya götüren önemli faktörleri bilmekteyiz. Eğer bir insan olumlu düşünmeye hazır değilse, bireyin yeteneklerini gölgeleyen ve yeni düşünceler üretilmesini engelleyen olumsuz düşüncelerle başarıya ulaşması oldukça zordur. Olumsuz düşünce sahibi bireyler hata yapmaktan ileriye gidemezler ayrıca bu insanlar depresyona girmeye daha meyillidir.

Güçlü ve Güçsüz Yanların Farkında Olmama

Başarısızlığın Ardında Yatan Sebepler! - Bankacıyım
Güçlü ve Güçsüz Yanların Farkında Olmama

Hayatta başarıyı yakalamak için kendi güçlü ve güçsüz yanlarımızın farkında olmalıyız. İnsanlar bu sayede kendi güçlü noktalarına odaklanarak olumlu yanlarını geliştirebilir ve ayrıca zayıf yanlarını güçlendirebilirler. Fakat eğer insanlar kendi güçlü ve güçsüz yanlarının farkında değillerse, kişiliklerinde hangi tarafların geliştirilmesi ve iyileştirilmesi gerektiğini bilemezler. Ve eğer kişiliklerin zayıf yanları belirlenip iyileştirilmezse, hiçbir zaman başarı yakalanamaz. Bu yüzden insanlar kendi güçlü ve güçsüz yanlarını bilmedikleri için hayatları boyunca sürekli başarısız olmaktadırlar.

Belirsiz Hedefler

Belirsiz Hedefler
Belirsiz Hedefler

Bir insan hayatta ne istediğinin farkında olmadığı sürece nasıl başarıya ulaşabilir ki? Yükseklere çıkmak için, ne kadar yükseğe çıkmak istediğimizin farkında olmamız büyük önem taşır. Herhangi bir hedef koymadığımız sürece çok çalışmamızın bir anlamı yoktur. Eğer insanlar hayattaki amaçlarının ve ne yapacaklarının farkında değillerse, ne için çalışacaklar? Bu yüzden insanlar hayatta başarısız olmaktadırlar. Bunun sebebi ise kendilerine has bir hedef belirlemeden sadece diğer insanları takip etmeleridir.

Sır Isaac Newton aynı şeyi yapmış ve babasının izinden giderek çiftlik evinin başına geçmiştir. Bu daha sonradan Newton’un yaptığı en büyük hata olarak tarihe geçmiştir. Fakat kendine kesin bir hedef belirledikten sonra ünlü Fizik Profesörü olmuştur. Bu yüzden hedef belirlemek oldukça önemlidir. Aksi takdirde elde edeceğiniz şey başarısızlıktan başka bir şey olmaz.

Düzensiz Yaşam Tarzı

Düzensiz Yaşam Tarzı
Düzensiz Yaşam Tarzı

Hayatta herhangi bir şeyi başarmak için yapmanız gereken öncelikle hedeflerinizi belirlemek daha sonra ise bu hedeflere ulaşmak için düzenli bir şekilde çalışmaktır. Depresif bir ruh hali ya da mental rahatsızlıklara sahip ya da duygusal anlamda çöküntüye uğramış bir insan genellikle düzensiz bir hal almaktadır. Bu birey artık hedefi doğrultusunda etkili bir çalışma gösteremez. Bu yüzden bireyin hayatındaki düzensizlikler mümkün olduğu kadar kısa sürede ortadan kaldırılmalı ve bireye kaliteli ve üretici bir çalışma ortamı sağlanmalıdır.

Birçok insan, J. K Rowling’in ilk romanı olan Harry Potter’i yazdığında boşanmış, işsiz ve Sosyal Yardımlaşma Kurumu’nun yardımıyla kızını büyüttüğünü bilmemektedir. Burada da gördüğümüz gibi eğer Rowling, hayatın bu zorlukları karşısında düzensiz bir yaşam tarzına sahip olsaydı, hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktı. Bu yüzden düzensiz yaşam tarzı hemen terkedilmelidir. Aksi takdirde sadece başarısızlığın tadını alırsınız.

Katı Zihniyet

Katı Zihniyet
Katı Zihniyet

Başarıya sadece içinde bulunulan çevreye ve ihtiyaçlara göre kendimizi şekillendirebildiğimizde ulaşılabilmektedir. Eğer bir insan katı bir zihniyete sahipse, kendini hiçbir zaman bulunduğu ortama göre ayarlayamayacak ve hiçbir zaman başarı sağlayamacaktır. Değerlere ve ilkelere yöelik katı zihniyete sahip olmak oldukça güzel birşeydir ve herkesin yapması ve denemesi gerekir. Fakat eğer birey eski tekniklerde takılı kalmış bir zihniyete sahip ve yeni düşünce tarzlarına ve fikirlere açık biri değilse, bu insan hiçbir zaman başarılı olamaz.

Bu noktada ilginç bir örnek olarak Walt Disney’i vermek istiyoruz. Walt Disney, ilk zamanlarda sabit fikirli olduğu için ve yeteri kadar geniş hayal gücüne sahip olmadğı için gazete editörü tarafından işten kovulmuştur. Fakat daha sonradan Walt Disney kendini değiştirmiş ve şimdilerde onun fikirleri ve hayalleri her bir çocuk tarafından zevkle takip edilmektedir. Bu yüzden, başarılı olmak için katı zihniyetinizden kurtulun.

Pes Etmek

Pes Etmek
Pes Etmek

Tanrı’nın kendine yardım edenlere yardım ettiği oldukça bilinen bir inançtır. Eğer bir insan çok fazla efor sarfetmeden kolayca pes eden bir yapıya sahipse, o insana Tanrı bile yardım etmeyecektir. Herhangi birşeyi elde etmek için, çok çalışmalı ve çalışmalarımızda kararlılığı ve sürekliliği korumalıyız. Hayatta çabuk pes eden insanlar, ne kendi yeteneklerine ne de ilahi adalete güvenmedikleri için her zaman başarısız olan insanlardır.

Aynı durum Albert Einstein’in başına gelmiştir. Günümüzde bir çok insan Alber Einstein’inin 4 yaşına kadar konuşamadığını ve 9 yaşına kadar yazamadığını bilmemektedir. Fakat o asla pes etmemiştir. Eğer pes etmiş olsaydı, tüm zamanların en büyük bilim adamı olan Alber Einstein’i hiç bir zaman tanıyamazdık. Bu yüzden pes etmemeliyiz, pes etmek başarısızlığa açılan en büyük kapıdır.

Günlük Rutin İşlerin Yokluğu

Günlük Rutin İşlerin Yokluğu
Günlük Rutin İşlerin Yokluğu

Hedef belirlemek sadece ilk adımdır. Asıl büyük şeyler hedef belirledikten sonra yapılmaktadır. Başarı sadece hedefini belirleyen ve bu hedefi gerçekleştirmek için yapılması gerekenleri rutin bir şekilde yapan ve sürdürenlar tarafından elde edilebilmektedir. Önceden belirlenmiş rutinleri aksatmak hiçbir zaman başarı getirmez. Bu, insanların başarısız olmalarının bir diğer sebebidir. Böylelikle insanlar zaman yönetiminde sıkıntılar yaşarlar ve başarısız olurlar.

Stres

Stres
Stres

Stres ve tansiyon, başarısızlığın temel nedenlerindendir. Her insan strese yol açacak bir takım sorunlara sahiptir fakar önemli olan insanların bu tür sorunlarla ne kadar başa çıkabildikleridir. Dünya üzerinde stresten mahrum hiçbir insan bulunmamaktadır fakat asıl önemli olan bu insanların stres ile nasıl başa çıkabildikleridir. Hayatlarında başarıyı yakalamış insanlar, stresle baş etmeyi çok iyi bilmektedirler. Stres müzik dinleyerek, meditasyon ve yoga yaparak ve bireyi mutlu eden daha birçok farklı yol ile azalatılabilir. Bu yüzden stres başarısızlığı beraberinde getirmektedir. Fakat stres ile başa çıkmasını bilen insanlar başarılı olmaktadırlar.

Para Peşinde Koşmak

Para Peşinde Koşmak
Para Peşinde Koşmak

Para herkesin hayatında önemli bir yere sahip olmasına rağmen, bireyler başarıya ulaşmak için değerlerinden taviz vermemelidirler. Paranın peşinde koşan insanlar, başarıya ulaşmak için iyi ya da kötü farketmez her şeyi yapabilmektedirler. Bu insanlar belki başarıyı elde ederler ama bu başarı kısa süreli olmaktadır. Bunun sebebi ise sıkı çalışma ve kararlılık gerektiren gerçek başarıya giden bir kısayolun bulunmamasıdır. Eninde sonunda bu tip insanlar başarısızlığı tadacaktır. Bu yüzden para peşinde koşmak da başarısızlık sebeplerinden birisidir.

Enerji Eksikliği

Enerji Eksikliği
Enerji Eksikliği

Daha fazla enerjiye sahip olan bir insan, fiziksel ve mental olarak iyi durumda olmayan bir insana nazaran işlerinde daha etkili bir şekilde çalışmaktadır. Düzenli sağlıklı ve besleyici bir beslenme programı, günlük egzersizler, müzik dinlemek gibi etkinlikler bireyin vücudundaki dengeleri koruyarak enerji artışı sağlayacak ve böylelikle birey daha sağlıklı ve aktif bir hale gelecektir. Yukarıda sayılanların herhangi birinin eksikliği, bireyin sağlığını etkileyecek ve bireyi zayıf düşürecektir. Bu yüzden daha az enerjiye sahip olmak, bireyin üretkenliğini ve etkili çalışma seviyesini düşürecektir. Bu da başarısızlığa yol açacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.