Ana SayfaGündemTürkiye'nin En İyi Üniversiteleri

Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

En İyi Türk Üniversiteleri

Hafta sonu yapılan son LYS sınavının ardından gençlerin gözleri üniversitelere çevrildi. İşte URAP araştırma laboratuarının kriterlerine göre Türkiye’nin en iyi üniversiteleri…

URAP Araştırma Laboratuarı 9 kritere göre Türkiye’nin en iyi üniversitesi sıralamasını yaptı ve ODTÜ bu sıralamada  1. oldu.  Sıralama yapılırken başlıca esas alınan 9 kriteri şu şekilde sıralayabiliriz: Makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı.

Geçen yılki sıralamada yine birinci olan ODTÜ”nün puanı bu sene  736,84 oldu. Aralarında az puan farkı olmasıyla ODTÜ”den  sonra gelen okullar  Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi oldu. 2009’dan bu yana sıralamanın yapıldığını belirten URAP Başkanı Prof. Dr. Ural Akbulut şu şekilde açıklamada bulundu: “Geçtiğimiz yıl üniversitelerin dünya sıralamalarında, ilk binde 18 ve ilk ikibinde 76 üniversitemiz yer almayı başardı. Dünyada 20 bin civarında üniversite olduğunu göz önünde bulundurulduğunda, ülkemizdeki üniversitelein çoğu üniversiteden daha iyi konumda olduğu görülmektedir.”

Geçen yıllarda binden fazla atıf alan makaleler değerlendirme dışı bırakılırken, bu yıl CERN kaynaklı makalelerde önemli ölçüde artış olduğu gözlendi. 500den fazla ortak yazarı olan 1.018 makale bu sene değerlendirmenin dışında tutuldu.

Akbulut , CERN ortaklı makale sayısının Türkiye’deki tüm makalelerinin yüzde birini oluşturduğu açıklamasında bulundu. 2011-2015 yılları arasında yayınlanıp Türk araştırmacıların yer aldığı 1018 makalenin yazarının sayısı 500’ü geçmişti. Her sıralama sisteminin eleştiriye açık olduğunu belirten Akbulut bu sistemin de eleştirilebileceğini söyledi ve üniversitelerden gelecek öneriler ve geliştirilen çalışmalar sonucunda mevcut sıralama sisteminde değişiklik yapılmasının mümkün olduğuna değindi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.