Ana SayfaKOBİKOBİ Olmak İçin Gereken Belgeler

KOBİ Olmak İçin Gereken Belgeler

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOBİ, 250 kişiyi aşmayan yıllık çalışan personel sayısı ile varlığını sürdüren, yıllık net satış hasılatı kırk milyonu aşmayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler olarak açtığımız ekonomik birimlerdir. Özellikleri ve sınıflandırılmalarına dayanırsak, mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükte işletmeler olarak sınıflandırmak mümkündür.

Son zamanlarda da gündemi takip ediyorsanız, reklamlardan da adını sıkça duyurmaya başladığını farketmişsinizdir.

Ülkemizde desteği gittikçe artmaya başlayan KOBİ’ler, hem devlet desteği hemde çeşitli kurum ve bankalarca da büyük yardım olanağına sahiptir. Çeşitli girişimcilik dersleri de verilerek KOBİ ‘lerin önü daha da açılarak girişimciliğin de desteklenmesi günümüzde bolca revaç gören bir konudur. Girişimciliğin desteklenmesi sağlanarak ekonomik kalkınmanın hızlandırılması amaçlanmaktadır.

Siz de girişimci bir ruha sahipseniz ve KOBİ olarak çalışma hayatınıza devam etmek istiyorsanız bu konuda sizi aydınlatalım. Öncelikle KOBİ olmak için gerekli yasal şartları sağlamanız gerekmektedir. Bunu KOBİ Nasıl Olunur? Yazımızda detaylıca açıklamıştık.

KOBİ olmaya adaysanız bilmeniz gereken bir diğer detay ise KOBİ olmak için gerekli belgeler nelerdir? KOBİ olmak istiyorsanız veya bankalar ve KOSGEB desteğinden faydalanmak istiyorsanız, KOBİ olduğunuzu kanıtlamalı ve yasalarca belgelendirmelisiniz.

KOBİ olmak için öncelikle işyeri açma belgeniz olmak zorunda. İşyeri açma ve kurma iznini gerekli işyeri vaziyet planı ve  işyeri mimari projesi dilekçelerini doldurarak beyannamede bulunmalısınız. Bölge müdürlüklerine belgenizi ileterek talebinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Gerekli çevre izinlerini Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’ne bildirerek istemelisiniz.  İşyeri açma talebiniz üzerine müfettişlerce yapılan incelemeler olacaktır. Yapılan incelemeler neticesinde esas belgelere göre kurulup kurulmadığı belirlenmektedir. 30 gün içerisinde taleplerinizin incelenmesi süresi vardır. Böylece olumlu bir sonuç alınırsa işyeri çalıştırma hakkını kazanmış olursunuz.

Bina içindeki gerekli tesisat projeleri, tapu ve kira kontratları, imza sirküleri,  Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, Vergi levhası ve işyeri vekilinin veya yetkili kişinin kimlik fotokobisi de iş yeri kurarken gereken belgelerden olacaktır. Bu belgelerin birkaçı yine bankalardan kredi desteği alırken lazım olacak belgelerdendir.

Gerekli belgeleri temin edip başvurularınızı yaptıktan sonra sizde KOBİ’liler arasına katılmış bulunmaktasınız.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.