Ana SayfaBankacılıkKredimi Ödeyemezsem Ne Olur?

Kredimi Ödeyemezsem Ne Olur?

Bankalara olan kredi borcunuzu ödeyemezseniz hangi durumlarla karşılaşırsınız? Neler yapabilirsiniz? Detaylar Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Yeni bir iş kuracaksınız veya ev, taşıt alacaksınız ya da çevrenize olan borçlarınızı ödemek adına parasal olarak desteğe ihtiyacınız var. Nereden nasıl karşılayacağınızı bilmediğiniz için bankanızdan, maddi sıkıntınızı karşılayacak kadar kredi çektiniz.

Dışardaki borçları kapattınız ancak bu sefer bankaya olan geri ödeme tarafında sorunlar çıkmaya başladı. Çeşitli sebepler veya finansal sorunlar nedeniyle borcunuzu ödeyemez hale geldiniz. Kredimi ödeyemezsem ne olur? Diye bir soru içinizi kemirmeye başladı. Esasında bu soru kredi çekmeden önce sorulması gereken bir sorudur ancak ne yazıkki genel olarak düşünülmeyen bir durumdur. Bu sorunu yaşayanlar için yasal sürecin nasıl yol aldığını açıklayalım.

Kredimi Ödeyemezsem Ne Olur?

Kredi borcunuz ödenmezse, bankalar yasal takip işlemi başlatmaktadırlar ama tabii bunun belirli bir süresi ve süreci vardır. Borcunuzun ödeme süresinin üzerinden 90 gün (3 Ay) geçtikten sonra yasal takibe alabilirler. Bu takip süresince avukatlar aracılığıyla borçlarınızı çeşitli yollardan temin etmeye çalışırlar. Eğer bu 90 gün içerisinde borcunuzu kapatırsanız sadece gecikme faizi ile kurtulabilirsiniz.

Herhangi yasal bir yaptırımla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Ancak verilen süre içerisinde borcunuzu ödemezseniz, bu sefer sizinle doğrudan iletişime geçer. Size 7 günlük (1 Hafta) bir ek süre tanımaktadır. Geciken borcunuzun ödenmesini talep eder. Ödeme konusunda hala sıkıntı yaşıyorsanız, bankanızdan 90 günlük süre içerisinde kredi yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.

Ek süre de geldi geçti ama siz hala borcunuzu ödeyemediniz. Bu sefer işler daha ciddi bir hal almaya başlamaktadır. 7 günlük süre dolduktan sonra kredi yapılandırma isteği bankanızdan da gelebilir. Olumlu bir dönüş yapmanız durumunda, kalan toplam borçlarınız, mevcut faizler ve ödeme gücünüz gibi etkenler göz önüne alınarak yeni bir ödeme planı oluşturulur.

Yapılandırmaya yanaşmamanız durumunda ise artık hukuki süreç başlatılacaktır. Banka tarafından tahsis edilen avukatlar tarafından, ilk olarak Merkez Bankası kara listesine girersiniz. Kredi siciliniz bozulma yaşar.

5 yıllık bir süre zarfı boyunca kredi alamazsınız. Bunlara ek olarak da mahkeme kararları neticesinde banka hesaplarınızı bloke edebilir, maaşınızın da belirli bir kısmına el konulabilir ve icra takibi de başlatılır. Bu yüzden kredi alınmadan önce iyi bir finansal analiz yapılması gerekmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.