Ana SayfaBankacılıkKonut Kredisi Nasıl Kullanılır?

Konut Kredisi Nasıl Kullanılır?

Konut Kredisi Nasıl Kullanılır? Konut Kredisini Kullanabilmek İçin Şartlar! Konut Kredisi Almak İçin Neler Gereklidir? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut Kredisi;  ev satın almak isteyen kişilerin “kira öder gibi taksit ödeme fırsatını kullanarak ev sahibi olmaları” olarak tanımlanan, bankalarca mortgage olarak da tanımlanan bir ifadedir. Ev sahibi olmak isteyen fakat bunun için belirli bir birikimi olmayan kişilerin bankalar aracılığıyla başvurduğu bir yöntemdir.

Konut kredisini kullanabilmek için; kişiler kendilerine en uygun olan herhangi bir bankaya konut kredisi için başvurabilirler. Bu durumda kişinin yeterli aylık gelirinin olduğunu ispatlamak gerekmektedir. Kişinin düzenli geliri yoksa ya da önceden sorunlu kredisi, ödeme düzensizliği varsa bankalar yeni bir kredi talebinize olumlu cevap veremezler.

Peki Konut Kredisi Nasıl Kullanılır sorusunu cevaplayacak olursak; kişiler almak istedikleri evi belirledikten sonra kendilerine en uygun bankaya başvuru yaparlar. Banka satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra %20-%25 gibi bir miktarı peşinat olarak ödemeniz gerekmektedir. Daha sonra satın alınmak istenilen evin geri kalan ücretini banka, bir ipotek senedi karşılığında üstlenir. Ödeme ise anlaşma yapıldığı gibi belirlenen faiz oranı ve vade süresiyle aylık olarak gerçekleştirilir. Düzensiz yapılan ödemeler  4. Ayın sonunda yapılan ipotek doğrultusunda yasal süreç başlatılır ve banka eve el koyar.

Konut Kredisi Almak İçin Neler Gereklidir?

  • Eksiksiz doldurulmuş kredi başvuru formu
  • Bankaya başvuru yapmadan önce nüfus cüzdanı(ehliyet,pasaport), ikametgah ve gelir belgeleri hazırlanır.(maaş bordrosu/vergi levhası/maaş cüzdanı)
  • Eğer ki kişi yeterli gelire sahip değilse başka birini kefil göstermek zorundadır.
  • Satın almak istenilen konutun kat mülkiyet tapusu olması gerekir. Eğer ki henüz inşaat halinde bir konutsa o zaman da kat irtifakı tapusu olması şarttır.
  • Elektrik/su/doğalgaz gibi adınıza düzenlenmiş bir aboneliğe ait geçmiş 3 aylık faturanın aslı
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.