Ana SayfaSigortaKasko ile Trafik Sigortası Arasındaki Farkları Biliyor Musunuz?

Kasko ile Trafik Sigortası Arasındaki Farkları Biliyor Musunuz?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Özellikle ilk defa araç sahibi olacakların en çok üzerinde durduğu konulardan biri de taşıt sigortaları. Taşıt sigortaları arasında yer alan kasko ve zorunlu taşıt sigortası aracınıza yaptırabileceğiniz sigortalardan ancak bazı farkları mevcut.

Kasko ile Trafik Sigortası Arasındaki Farklar

Kasko ile trafik sigortası arasındaki en önemli fark kaskonun isteğe bağlı, trafik sigortasının ise zorunlu sigortalar kapsamında yer almasıdır. Zorunlu trafik sigortası herhangi bir kaza durumunda karşı tarafta oluşacak hasarları gidermeye yöneliktir. Karşı tarafı maddi anlamda güvence altına alan trafik sigortasının her yıl yenilenmesi gerekir. Zorunlu trafik sigortası limitleri bu nedenle her yıl resmi olarak belirlenmekte ve duyurulmaktadır. Trafik sigortası olmayan araçlar trafikten men edilerek araç ahibine cezai işlem uygulanır.

Kasko ise isteğe bağlı sigortalar arasındadır. Zorunlu trafik sigortası kaza anında karşı tarafta oluşan hasarları karşılarken kasko, sizin tarafınızda oluşacak hasarları karşılar. Araca kasko yaptırmak tamamen araç sahibinin inisiyatifindedir ancak oluşabilecek hasar durumlarında yüksek meblağlar ödememek için kasko yaptırmakta fayda vardır. Farklı kapsamlara sahip dört farklı kasko seçeneğinden dilediğinizi seçerek aracınızı maddi güvence altına alabilirsiniz.

Kasko ile trafik sigortasının arasındaki bir diğer fark teminat ve fiyat farkıdır. Zorunlu trafik sigortası sadece belirlenmiş olan durumları teminat altına alırken, kasko sigortasının teminatları sizin isteklerinize göre şekillenebilir. Bunlara bağlı olarak zorunlu trafik sigortası primleri kasko primlerinden daha ucuzdur.

Kasko Sigortası Yaptırdığınızda Aracınızı Nelerden Korursunuz?

Aracınızı park ettiğinizde veya trafikte, artık güvencedesiniz. Çünkü kasko, aracınızı her türlü tehlikeye karşı güvence altına alan, geniş kapsamlı bir sigorta sunuyor.

Kasko sigortasıyla aracınız yangın, yıldırım, infilak, hırsızlık, enflasyon, çarpma, çarpılma gibi tehlikelere karşı güvence altına alınır. Ayrıca grev, lokavt, kargaşalık, kötü niyetli halk hareketleri, terör, deprem, yanardağ püskürmesi, sel ve su baskını, çekme/çekilme, ferdi kaza, ihtiyari mali mesuliyet araçtaki aksesuarlar, yurtdışı kasko, araçta taşınan yük gibi isteğe bağlı ek teminatlardan dilediğinizi sigortanıza dahil ederek güvencenizi daha da genişletebilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.