Garanti Bankası, bankacık alanı sektörünün başını çeken bankaların ikinci özel bankası konumda yer almaktadır. 1946 yılında faaliyet göstermeye başlayan Garanti Bankası yurt içinde 984, Lümsemburg ve Malta’da birer tane, Kıbrıs’ta 6 tane olmak üzere birçok şubede hizmet vermektedir. 12,6 milyondan fazla müşterisi olan Garanti Bankası müşterilerin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda ilerleyerek insanlara ve teknolojiye de yatırım yapmaktadır. Sürdürülebilir enerji konusunda destek vererek de toplumsal bilinci geliştirmiştir. Yaptığı yatırımlarla birçok projeyi kalkındıran Garanti Bankası Yatırım Fonlarıyla öne çıkmaya başlamıştır.
Garanti Bankası Yatırım Fonları
Garanti Bankası Yatırım Fonları; repo, sermaye piyasası ve hisse senedi araçlarıyla müşterisine fon desteği sağlamak Garanti Bankası’nın amaçlarından bir tanesidir. Bu yatırım fonları arasında SMART Fonlar, Katılım Fonları, Para Piyasası ve Kısa Vadeli Fonlar, Osmanlı Altın Fonu, Garanti’de Yatırım Fonu bunları oluşturmaktadır. Garanti Bankası Yatırım Fonları’ndan ilki olan Smart Fonlar, yurtiçi ve yurtdışındaki fırsatları sizin için takip eder. Orta ve uzun vadeli yatırımlarda yüksek getiri getirmeyi hedefler. Sadece Türk hisse senedi ve tahvillerine değil yurtdışındaki çeşitli ülkelerdeki varlıklara yatırım yapılabilmektedir. Garanti Bankası Yatırım Fonları’nın ikincisi, Katılım Fonu’dur. Katılım fonları, faiz kazancı sağlamayan para ve sermaye araçlarıyla sağlanan fonlardır. Kira sertifikaları, katılma hesapları, altın ve kıymetli madenler vb. gibi araçlarla oluşturulan yatırım fonlarından bir tanesidir.
Garanti Bankası Yatırım Fonları’nın diğer yatırım fonları ise Osmanlı Altın Fonu ve Garanti’de Yatırım Fonu’dur. Osmanlı yatırım fonları birikimlerini altın olarak değerlendirmek isteyen müşterilere sunulmuş bir yatırım kanalıdır. Garanti’deki yatırım fonları, fon yöneticileriniz tarafından etkin bir şekilde yönetilerek olası riskleri azaltarak yüksek getiriyi hedefler. Üstelik yatırım fonları için ekstra hesap açma gereği duymuyorsunuz. Bu dört yatırım fonunun yanında Özel Sektör Borçlanma Fonları, Borçlanma Araçları Fonları, Fon Sepeti Fonları, Hisse Senedi Yoğun Fonlar ve Emtia Fonları da yer almaktadır. Özel sektör borçlanma fonları, fon portföyünün en az %80’inin devamlı olarak özel sektör borçlanma araçlarına yatırılmasıdır. Borçlanma araçları fonları, kendinize en uygun aracı seçerek yatırımları Garanti Bankası fon yöneticilerinin değerlendirmesi ile yatırıma gidilmesidir. Son olarak Emtia fonları ise dünya piyasasındaki altın fiyatlarını, gelişmelerini fon yatırımcısına bildirerek altına paralel getiri elde etmeyi amaçlamaktadır. Yatırım fonlarınızın performansını İnternet şube üzerinden takip edebilirsiniz.