Mevsimsel olarak en sık görülen ve ‘kanlı göz’ olarak bilinen adenoviral konjonktivit hakkında açıklamalar yapan Uzm. Dr. Emine Çiloğlu, bu hastalığın bulaşıcı olduğunu kaydetti.
Hastalığın gözde kızarıklık, göz kapaklarında şişlik, çapaklanma, batma, kızarıklık, kanama gibi belirtiler gösterdiğini anlatan Uzm. Dr. Çiloğlu, bulguların genellikle tek gözde başladığını, 2 hafta sonra ise diğer göze geçtiğini ifade etti.
Hastalığın korneayı etkilemesi halinde görme kaybının gelişebileceğine değinen Çiloğlu, belirtiler başladıktan 2 hafta sonra korneada beyaz lekeler görülebileceğini ve bunun da bulanık görmeye neden olacağını dile getirdi.
Hastalığın tedavisinde soğuk pansuman, suni gözyaşı, göz damlaları kullanılabileceğini söyleyen Çiloğlu, belirtilerin görüldüğü ilk andan itibaren mutlaka doktor tedavisi gerektiğini vurguladı. Hastalığın bulaşıcı olması sebebiyle vatandaşları uyaran Çiloğlu, hastalıktan korunmak için ellerin sık sık yıkanmasını ve lens kullanımına ara verilmesini önerirken, göze temas edebilecek eşyaların ortak kullanılmaması gerektiğini anlattı.
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Doktoru Emine Çiloğlu, özel kurumlarda yapılan birçok ileri tedavi yöntemlerinin artık kamu hastanelerinde ücretsiz yapıldığını sözlerine ekledi.