İhtiyaç kredisi, tüketicilerin nakit ihtiyacını karşılayabilmek adına bankalara başvurmuş oldukları kredi ürünlerinden biridir. Tüketiciler ihtiyaçları doğrultusunda 24 ay vadeli 10 bin TL ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilmekte ve bu kredileri çeşitli banka faiz oranları ile geri ödeyebilmektedir.
24 Ay Vadeli 10 Bin TL İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar
Günümüzde hemen hemen pek çok banka, 24 ay vadeli 10 bin TL ihtiyaç kredisi kullandırmaktadır. Bankalar bu kredileri kullandırırken tüketicinin kredi notu ve finansal durumunu göz önünde bulundurmaktadır. Kredi notu yüksek olan ve gelir durumu yeterli olan tüketicilerin bankalara yapmış oldukları 24 ay vadeli 10 bin TL ihtiyaç kredisi başvuru onaylanmaktadır. Bu bankalara örnek gösterilecek olursa; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, ING Bank, QNB Finansbank, Ziraat Katılım, Alternatif Bank, Denizbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası gibi pek çok banka çeşitli vade ve miktarlarda ihtiyaç kredisini, banka faiz oranları doğrultusunda kullandırmaktadır.
24 Ay Vadeli 10 Bin TL İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları
Banka kredileri arasında en çok tercih edilen kredi ürünlerinden biri olan ihtiyaç kredisi, çeşitli banka faizleri ile tüketicilere kullandırılmaktadır. Bankaların ihtiyaç kredisi için uygulamış olduğu banka faizleri; Ziraat Bankası yüzde 1,90, Vakıfbank yüzde 1,97, QNB Finansbank yüzde 2,13, Halkbank yüzde 1,94 ve ING Bank ise yüzde 2,49 civarında ihtiyaç kredisi faiz oranları uygulamaktadır.
24 Ay Vadeli 10 Bin TL İhtiyaç Kredisi Hesaplama
Banka kredilerinden biri olan 24 ay vadeli 10 bin TL ihtiyaç kredisi hesaplama işlemi, genellikle en uygun kredi veren bankanın belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen bir işlemdir. Bankaların faiz oranları göz önünde bulundurularak yapılan bu kredi hesaplama işlemine bir örnek gösterilecek olursa; Ziraat Bankası’ndan kredi kullanacak olan bir tüketici, yüzde 1,90 faiz oranı ile karşılaşmaktadır. Buna göre 24 ay vadeli 10 bin TL ihtiyaç kredisi kullanan tüketicinin aylık olarak ödeyeceği kredi taksiti 545,63 TL olurken, yıllık maliyet oranı ise yüzde 31.7929’dur.