İhtiyaç kredisi, basit olarak bakıldığında, kısa vadeli ve düşük miktarda olan, tüketicilerin acil nakit ihtiyacını karşılayabilmek maksadı ile bankalar tarafından kullandırılan bir kredi ürünüdür. Bu doğrultuda bankalar kullandırmış oldukları krediler belli bir miktar faiz uygulamaktadır. Banka faiz oranları ise bankalara ve kredi talebinde bulunan müşterilerin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca banka faiz oranlarını etkileyen bir diğer faktör de, kullanılacak olan kredinin miktarı ve vade süresidir.
2019 Masrafsız İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar
2019 Peşinatsız İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar
Peşinat genellikle taşıt ya da konut için kullanılacak olan yüklü miktardaki krediler adına bankalar tarafından talep edilmekte olan bir güvence türüdür. Dolayısıyla 2019 peşinatsız ihtiyaç kredisi veren bankalar, günümüzde tüketicilere ihtiyaç kredisi kullandıran tüm bankalar olarak nitelendirilebilmektedir.
Bankalar tüketicilerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç kredisi kullandırırken, kullanılacak olan meblağın düşük miktarda olması sebebi ile tüketicilerden herhangi bir peşinat talebinde bulunmamaktadır. Bu doğrultuda 2019 peşinatsız ihtiyaç kredisi veren bankalar olarak; Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi sektörde hizmet vermekte olan tüm bankalar örnek olarak gösterilebilmektedir.
Kredi Notu Düşük Olanlara Kredi Veren Bankalar 2019!
Peşinatsız İhtiyaç Kredisi Şartları
İhtiyaç kredisi kullanırken tüketicilerde aranan en büyük ve en önemli şart, tüketicini kredi notudur. Yalnızca kredi notu yeterli olan tüketiciler bankalarda kredi kullanabilirken, ayrıca kullanılan krediler için uygulanan banka faiz oranları da bu kredi notuna göre belirlenmektedir. İhtiyaç kredisi gibi tüm banka kredilerinde göz önünde bulundurulan kredi notu, ayrıca kullanılacak olan kredinin miktarını da belirlemektedir.
Kredi notu dışında banka kredileri kullanırken talep edilen genel şartlar; başvuruda bulunan kişinin 18 yaşını doldurmuş olması, bankalar ile kedi ve kredi kartı çalışmalarının düzgün olması, ipotek verilmesi durumunda eşin izninin olması ve gelir durumunu gösteren bir belge olmasıdır.
Peşinatsız İhtiyaç Kredisi Hesaplama
İhtiyaç kredisi hesaplama işlemi, genellikle en uygun ihtiyaç kredisi veren bankanın belirlenmesinde etili rol oynamaktadır. Banka faizleri, krediden yapılan kesintiler, alınan dosya masrafları gibi faktörler yine uygun kredi kullandıran bankanın belirlenmesinde etkilidir.
İhtiyaç kredisi hesaplamada banka faizleri başrolü oynamaktadır. Vade gün sayısı kullanılan kredi miktarı gibi durumlara göre değişiklik gösteren banka faizleri, tüketicinin en doğru krediyi ve bankayı tercih etmesini sağlamaktadır. Günümüzün en uygun ihtiyaç kredisi faiz oranları ise 10 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisi göz önünde bulundurulduğunda; yüzde 1,79 ile QNB Finansbank, yüzde 1,99 ile ING Bank, yüzde 1,95 ile CEPTETEB gibi bankalardır.