Ana SayfaKariyerBankada Gişeden Yükselmek

Bankada Gişeden Yükselmek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen ve sektöre gişe personeli olarak giriş yapan bireylerin yükselme hedefi doğrultusunda yılmadan pes etmeden yürümesi gerekmektedir. Bankacılık sektöründe kariyer yapmak isteyenler için en alt seviye gişe personelidir. Dolayısıyla bankada en üst kademelere yükselebilmek için azimle çalışmak gerekmektedir.

Banka Gişe Personeli İşe Alım Şartları

Kariyer planlama doğrultusunda bankacılık sektörüne gişe personeli olarak giriş yapmak isteyenler için bir takım belli başlı şartlar aranmaktadır. Genellikle bankadan bankaya değişiklik gösteren bu işe alım şartlarında öncelikle adayların örgün eğitim veren üniversitelerin ilgili lisans ya da ön lisans bölümlerinden mezun olmasına bakılmaktadır. Bunun ile beraber adayların yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilmesi, müşteri, kalite ve çözüm odaklı çalışabilmesi, dinamik, güler yüzlü ve etkin iletişim sistemine sahip olması ve erkek adayların ya askerlik görevini yerine getirmiş olması ya da en az 2 sene tecil ettirmiş olmasına bakılmaktadır.

Bankacılıkta Kariyer Planlaması

Bankacılıkta kariyer planlaması, bu sektörde yükselebilmek için oldukça büyük öneme sahiptir. Bankacılık sektöründe gişe personelinden yükselebilecek olan pozisyonlar; gişe görevlisi, bireysel müşteri temsilcisi, kurumsal müşteri temsilcisi ve satış departmanları pozisyonlarıdır. Gişe personeli iken bu pozisyonlardan birine yükselebilmek için bankacılıkta kariyer planlaması yapılması gerekmektedir. Banka kariyerinde bu planlama sayesinde yükselebilmek için ne kadar çalışmak gerektiği, hangi banka sınavlarına girilmesi gerektiği, hangi eğitimleri almak gerektiği ya da hangi bölümlerden mezun olmak gerektiği gibi pek çok konu netlik kazanmaktadır. Böylelikle banka kariyerini yapmak ve hedeflenen pozisyona yükselmek daha kolay bir hal almaktadır.

Bankada Gişeden Yükselmek

Sektörde gişe personeli iken banka kariyer basamaklarını çıkabilmek için kurum içi düzenlenen banka sınavlarına girmek de ayrıca önemlidir. Banka sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlayan gişe personelleri ayrıca banka mülakat sorularına da tabi tutulmaktadır.  Tüm şartlar yerine getirilip bu sınavlar da başarılı bir şekilde tamamlandığında, banka kariyer basamaklarını teker teker çıkabilmek mümkündür.

Banka kariyer basamaklarını sıralamak gerekirse; gişe personeli, müşteri ya da satış danışmanları, servis yetkilisi, uzman yardımcısı, uzman, müfettiş yardımcısı ve müfettiştir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.