Bankacılık ve Finans bölümü, pek çok üniversitede, öğrencileri bankacılık sektöründeki artan talepler doğrultusunda yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür. Matematik, Temel İstatistik, Temel Hukuk, Banka Hukuku, Muhasebe, Para – Banka – Kredi, Finansman, Uluslararası Finansman, Risk Yönetimi, Bilgisayarlı Finans Analizleri, Yatırım Proje değerlendirme gibi teorik derslerin eğitimleri verilen bu bölümde, ayrıca piyasaya yönelik uygulamalı staj ve eğitimler de verilmektedir.
Bankacılık ve Finans bölümünün sayesinde; iş hayatı ve günümüzün değişen şartlarına uyum sağlayabilen, bankacılık, finansal danışmanlık ya da aracılık, yatırım proje yönetimi ve finans yöneticiliği türünden uzmanlık alanlarında gerek teorik, gerekse pratik olarak gerekli altyapısı sağlam bir şekilde donatılan, almış olduğu eğitimler sayesinde de uluslararası ve ulusal düzeyde çalışabilecek sertifika ve belgeleri alabilme konusunda avantajlı olan nitelikli kişiler yetiştirilmektedir.
Bankacılık ve Finans Bölümünden Mezunlar KPSS’de Nereleri Tercih Edebilir?
Bankacılık ve Finans Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Henüz kariyer planlama ile yolun başında olan ve kariyerini bankacılık alanında yapmak isteyen bireyler için üniversitede en ideal bölümlerden biri olan Bankacılık ve Finans bölümü; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi gibi üniversitelerde mevcuttur.
Tüm bunların yanı sıra ayrıca, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Arel Üniversitesi gibi özel ve devlet üniversitelerinde de bulunmaktadır.
Bankacılık ve Finans Bölümü 2018-2019 Taban Puanları
Kariyerini bankacılık alanında tamamlamayı hedefleyenler için Bankacılık ve Finans Bölümü okumak isteyenler, üniversitelerin bu bölümlerine yerleşebilmek için taban ve tavan puanlar hakkında bilgi edinmektedirler. Bölümün taban puanları üniversiteye göre değişiklik gösterirken, genel olarak puanlar minimum 200’den başlangıç göstermektedir.
Bankacılık ve Finans Bölümü İçin İş Olanakları
Bu bölümden mezun olan bireyler kamu ya da özel olarak faaliyet göstermekte olan bankaların banka sınavlarına girerek ve başarılı olması halinde banka mülakat sorularını da başarılı bir şekilde tamamlayarak bankalarda görev almaktadır. Herhangi bir bankada çalışmak isteyen bölüm mezunlarının yalnızca banka sınavlarını takip etmesi gerekmektedir. Ayrıca Bankacılık ve Finans bölümü mezunları finans kurumlarında ya da borsa aracı kurumlarda da çalışabilmektedir.
Ne kadar kendini hazırlasan da 2 tane İK cının elinde herşey
Banka sınav soruları