Ana SayfaEkonomiElektrikte Serbest Tüketici Abone Sayısı Haziranda 1,5 Milyonun Altına Geriledi

Elektrikte Serbest Tüketici Abone Sayısı Haziranda 1,5 Milyonun Altına Geriledi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektriğini serbest tüketici olarak kullanan abone sayısı yılın altıncı ayında (Ay bazında) ciddi oranda geriledi. Azalış yüzde 32’nin üzerinde oldu.

Serbest Abone Sayısı Bir Ayda Yüzde 32,6 Azaldı

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketinin verilerine göre elektriğini serbest tüketici olarak kullanan abone sayısı Haziran ayı sonunda, Mayısa kıyasla yüzde 32,6 oranında azaldı. Düşüş sorasındaki toplam abone sayısı ise bir milyon 498 bin 926 oldu.

Buna göre en yüksek serbest tüketici İzmir’de gözlemlendi. İzmir serbest tüketici abone sayısında 81 bin 506 kişiye ulaştı. Bunu Konya ve İstanbul takip etti. Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi verileri Konya ili genelinde 65 bin 146 abonenin olduğunu kanıtlar nitelikte oldu. İstanbul ise Haziran ayında 64 bin 402 aboneye serbest kullanıcı olarak hizmet verdi. Kentin Anadolu ve Avrupa yakası detaylarına bakıldığında Avrupa tarafında 24 bin 98 abonenin bu kapsamda hizmet aldığı kaydedildi. Anadolu tarafında elektriğini serbest tüketici olarak kullanan abone sayısınınsa 40 bin 304 olduğu dikkat çekti.

Serbest elektrik kullanıcı sayısı Haziran ayında aylık yüzde 32,6 gibi bir düşüş yaşadı. Azalış sonrasındaki toplam abone sayısı bir milyon 498 bin 926 seviyesine gerilemiş oldu.

Serbest tüketiciler grup bazında detaylandırıldığında mesken abonelerinin çoğunlukta olduğu gözden kaçmadı. Buna göre mesken aboneleri toplamın bin milyon 129 bin 968 kişisini oluşturdu. Ticarethane aboneleriyse toplamdan 345 bin 497’lik pay aldı.

Serbest elektrik tüketicilerine yönelik son düzenleme geçen yılın son ayının ilk günü yapılmıştı. EPDK tarafından yapılan düzenleme sonrasında serbest tüketicilerin yıl bazlı limiti 2.000 kilovat saate düşürülmüştü. Öncesindeki limitse 2.400 kilovatsaat olarak uygulanmaktaydı. Buna göre ay bazında 70 TL ve üzerinde fatura ödemesi yapan aboneler tükettikleri elektriği diledikleri tedarikçiden alamaya hak kazanmıştı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.