Ana SayfaKariyerBanka Portföy Uzmanı Nasıl Olunur? İşe Alım Şartları

Banka Portföy Uzmanı Nasıl Olunur? İşe Alım Şartları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Portföy; gerçek ya da tüzel kişilerin yatırım yapıp gelir sağlamak maksadı ile elinde bulundurduğu ve dilediği gibi tasarrufta bulunduğu döviz, nakit para, tahvil, altın, bono, mevduat ve hisse senedi gibi yatırım araçlarının totaldeki değerine verilen isimdir. Banka portföy uzmanı yani diğer adı ile portföy uzmanı ise; müşteri portföylerinin maddi bir gelir sağlaması adına vekil sıfatı ile yöneten kişidir. Banka portföy uzmanlarının görevleri ve gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri SPK tarafından düzenlenmektedir.

Banka Portföy Uzmanı Nasıl Olunur?

Bankacılık sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen bireyler, çeşitli pozisyonlar hakkında bilgi araştırma yapmaktadır. Bankacılık alanındaki meslekler hakkında yapılan araştırmalardan biri olan banka portföy uzmanı, genellikle kurumsal müşteriler için hizmet vermektedir.

Bir bankada uzman olarak portföy yöneticisi olmak isteyen bireylerin, banka iş ilanlarını takip etmesi gerekmektedir. Banka iş ilanları arasında kendisine en uygun olan portföy uzmanı ilanlarına başvuruda bulunan bireylerin gerekli niteliklere sahip olması ve bankalar tarafından bu alanda düzenlemiş olduğu banka sınavlarını da başarılı bir şekilde tamamlaması gerekmektedir. Ancak bu şekilde banka portföy uzmanı olunabilmektedir.

Banka Portföy Uzmanı Görevleri Nelerdir?

Portföy uzmanı olarak kariyerini tamamlayan bireyler çeşitli görevler üstlenmektedir. Ekonomik şartların değişiklik göstermesi ile portföy içerisindeki menkul değerlerin bazılarında ekleme ya da çıkarma yapan portföy uzmanları, banka ya da portföy yönetim şirketleri tarafından gerçekleştirilen portföy yönetim sözleşmeleri kapsamında yatırımcıların vekaleten yatırımlarını yönetmekte, portföy seçiminde risk, gelir, randıman ve değer artışı gibi konuları göz önünde bulundurarak yatırımcıları doğru bir şekilde yönlendirmektedir.

Banka Portföy Uzmanı İşe Alım Şartları Nelerdir?

Kendisi için hazırlamış olduğu kariyer planlama doğrultusunda banka portföy uzmanı olmak isteyen kişilerde bazı bir takım şartlar aranmaktadır. Bu şartlar her ne kadar alım yapacak olan bankaya göre değişiklik gösterse de, genel itibari ile banka portföy uzmanı işe alım şartları; 4 yıllık üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, tercihen iyi derecede İngilizce bilmek, analitik düşünme becerisine sahip olmak, takım çalışmasına yatkın olmak, insan ilişkilerinde başarılı olmak, seyahat engeli bulunmamak, aktif araç kullanabiliyor olmak ve banka sınavlarında başarılı olmaktır. Bunun ile beraber banka mülakat sorularında da başarılı olmak, yine bu meslek için aranan şartlar arasında yer almaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.