Hizmette sınır tanımayan Yapı Kredi Kurumsal Telefon Bankacılığı, dinamik, aktif hizmet vermektedir. Şimdi size Yapı Kredi Bankası kurumsal bankacılık işlemleri, yetkileri, limitleri, nasıl başvuru yapılabilineceğini, para transferi, yatırım işlemleri, kredi kartı ve banka kartı işlemleri, ödemeler ve nakit yönetimi hakkında bilgilendirme yapacağız.
Yapı Kredi Kurumsal Telefon Bankacılığı Yetkileri ve Limitleri Nasıldır?
Yapı Kredi Kurumsal Telefon Bankacılığı için 3 farklı türde yetki bulunmaktadır. Bunlar; tam yetki, sorgulama yetkisi ve yetki yok. Tam yetki tanımı olan kişiler yetki verilen tüm işlemleri gerçekleştirmeleri mümkündür. Sorgulama yetkisi olan kişilerin yetki verilen işlemler için sadece sorgulama yapmaları mümkündür. Yetkisi olmayan kişiler ise seçili olan işlemleri gerçekleştirmeleri mümkün değildir.
Kişilerin firmalarında istedikleri çalışanların firmaya ait hangi hesaplardan hangi işlemleri hangi yetkilerde yapmalarına kendilerinin karar vermeleri için başvuru formunda bunu belirtmeleri yeterli olmaktadır. Belirtilen yetki seviyeleri için kişiler istedikleri işlemleri tanımlayabilmektedirler.
Örnek: Firma çalışanları için EFT işlemleri kısıtlanırken, havale işlemleri için onay verilebilir.
Benzer şekilde yine firma çalışanları için belirlenen hesaplar üzerinden EFT, Havale gibi işlemler için hangi işlemleri ne kadarlık limitler dahilinde yapabilecekleri de seçilebilir.
Örnek: Firma çalışanları havale için en fazla 50.000 TL işlem yapabilirken, EFT için ise en fazla 30.000 TL işlem yapabilir.
Yapı Kredi Bankası Kurumsal Telefon Bankacılığı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yapı Kredi Kurumsal Telefon Bankacılığı başvurusu için sadece banka şubelerinden yapılmaktadır. Banka şubeleri haricinde başvuru kanalı bulunmamaktadır. Aynı zamanda yurt dışı aramalardaki Kurumsal Telefon Bankacılığı başvurusu için ise +90 0212 444 0 448 numarasının aranması gerekmektedir.
Yapı Kredi Bankacılık İşlemleri ve Para Transferi
Kişilerin en çok merak ettiklerinde biri de Yapı Kredi Kurumsal Telefon Bankacılığı ile hangi bankacılık işlemlerinin yapılacağı, hangi para transferlerinin mümkün olacağıdır.
Hesap bakiye inceleme, vadesiz hesap açma, isme, hesaba ya da kredi kartına EFT yapmak mümkündür. Bunların yanı sıra ileri valörlü EFT işlemleri ile isme havale, kendi hesaplar arasında ya da başka hesaplara havale yapmak da mümkündür.
Aynı zamanda hem A tipi hem de B tipi yatırım fonu alış ve satış işlemleri, hisse senedi alış ve satış işlemleri, emir düzeltme, vadeli mevduat hesabının açılması ya da kapatılması, döviz alış ve satış işlemleri, hazine ihalelerine katılma, hazine bonosu, repo satış ve bozumları, devlet tahvili mümkündür.
Kredi kartı ve banka kartı işlemleri incelendiği zaman ise; kredi kartı ödemesi yapmak, kredi kartı ile banka kartı şifresini oluşturmak, kayıp çalıntı kart bildirimi ile yenileme işlemlerini yapmak, ek kartı puan kullanımına açmak ya da kapatmak, kredi kartı bilgisi almak, kredi kartı güncellemesi yapmak, hesap kesim tarihinde değişiklik talep etmek, mail ve faks ile ekstre gönderimi yapmak mümkündür.
Yapı Kredi Kurumsal Telefon Bankacılığı ile Hangi Ödemeler Yapılır?
Bankaya ait kredi kartının, Koç Finans Akıllı Kart, Koç Finans Kredi Taksidi, Digiturk, elektrik, su, doğalgaz, vodafone, avea, Turkcell ödemelerine ek olarak, Koç Fiat Kredi, Türk Telekom, TTNET ADSL, Kablo Net, MTV ile Trafik Cezası, SSK, Bağkur primleri, gümrük vergisi ödemeleri ve hazır karta kontör yüklemek mümkündür.
Yapı Kredi Dış Ticaret ve Nakit Yönetimi Hakkında
Yapı Kredi Kurumsal Telefon Bankacılığı yukarıda belirttiklerimize ek olarak yapılabilecek başka ödemeler, sorgulamalar da mevcuttur. Bunlar;
- Senet sorgulama ve tüm detaylarını öğrenebilirsiniz.
- Çek ekstresi ve ödemelerini takip edebilirsiniz.
- İthalat ve ihracat dosya sorgulamaları, ödeme vade takiplerini, akreditif ihbar görüntülemesini yapabilirsiniz.
- Faturasız ödeme, fatura oluşturma ya da güncelleme, limit risk takibi, güncellemesi ve sorgulamasını yapabilirsiniz.
- Online DBS ile DBS fatura iptalini yapabilirsiniz.
İletişim bilgileri sadece banka şubelerinden yapılıp, POS arıza bildirimi, üye iş yeri ekstreleri ve ortak POS’a geçme talebi için ise 444 0 448 numarasının aranması gerekmektedir.
Yapı Kredi Kurumsal Telefon Bankacılığı’na Nereden Giriş Yapılır?
Bunun için 2 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri bankanın internet sitesi, diğeri ise mobil uygulamasıdır. Mobil uygulamadan Telefon Bankacılığı girişi için uygulamanın telefona yüklenmesi gerekmektedir. İnternet sitesinden giriş yapmak için ise ticari.yapikredi.com.tr adresine giriş yapılması gerekmektedir. Sonrasında ise aşağıdaki görseldeki gibi 3 farklı Telefon bankacılığı giriş yöntemi karşınıza çıkacaktır.
Kullanıcı kodu, kredi kartı ya da QR kod ile giriş sağlayabilirsiniz.
- Kullanıcı kodu ile Yapı Kredi Kurumsal Telefon Bankacılığı giriş için firma kodu ya da müşteri kodunu, kullanıcı kodunu ve şifrenin girilmesi gerekmektedir.
- Kredi kartı ile telefon bankacılığı girişi için kart numarası, müşteri numarası ve kart şifresinin girilmesi gerekmektedir.
- QR Kod ile giriş yapmak için ise mobil uygulamadan QR kodunuzu okutmanız gerekmektedir.