Ana SayfaEkonomiMehmet Şimşek: Türkiye’ye Yabancı Kaynak Akışı Başladı!

Mehmet Şimşek: Türkiye’ye Yabancı Kaynak Akışı Başladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Londra görüşmelerinin ardından konuştu ve Türkiye’ye kaynak akışının başladığını söyledi.

Mehmet Şimşek’ten Çarpıcı Açıklamalar

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yurtdışında yabancı yatırımcılarla yaptıkları toplantılardan sonra Türkiye’ye yurtdışından kaynak akışının başladığını söyledi. Mehnet Şimşek açıklamasında Türkiye’nin para politikaları ile ilgili yurtdışındaki endişelerin İngiltere’nin başkenti Londra’da yabancı yatırımcılarla yaptıkları toplantılar sırasında önemli ölçüde ortadan kaldırıldığını, kaynak akışının da başladığını belirtti. Bir televizyon programına katılan ve önemli açıklamalar yapan Mehmet Şimşek’in konuşmasından bazı satır başları haberin devamında…

Türkiye Kendi İmkanları ile Yoluna Devam Etmeli

Mehmet Şimşek, aslında popülizmin büyük bir tuzak olduğunu, aslında kendi kişisel görüşün ülkenin kendi imkanları dahilinde yoluna devam etmesi gerektiği yönünde olduğunu, 2015 yılında sadece ana muhalefetin emeklilik konusunu değil, bütün beyannameleri incelediklerini, 180 milyara yakın bir vaat olduğunu, o günün şartlarına göre bu rakamın büyük bir rakam olduğunu söyledi.

Dolar Şu Anda Kontrol Altında

Kendi hükümetlerinin bugüne kadar 27 milyar – 30 milyara arasında tutarı olan bir paket açıkladığını, bunun milli gelirin yüzde biri bile olmadığını, vergi artırmadan tabana doğru yayılacak olan reform tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olduğunu, vergi borcu yapılandırmalarının ve imar affı uygulamalarının tek seferlik uygulamalar olduğunu, ancak kendisinin ifade ettiklerinin kalıcı çözümler ve düzenlemeler olduğunu, muhalefet tarafından vaat edilenlerin milli gelirin yüzde 8 – yüzde 9 gibi bir kısmına denk geldiğini, hane halkının milli gelirdeki payının yüzde 18 oranında, özel sektörün borçlarının milli gelirdeki payının da yüzde 68 oranında olduğunu, dolar kurunun şu aralar kontrol altında tutulduğunu, Türk Lirası’ndaki kayıpların yurtiçi ve yurtdışı boyutlarının olduğunu, petrolün bir anda 80 doların üzerine çıkmasının TL’nin değer kaybındaki en önemli etken olduğunu söyledi.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.