Ana SayfaKariyerYabancı Dil Öğrenmek İsteyenlere Profesyonelinden 5 Tavsiye

Yabancı Dil Öğrenmek İsteyenlere Profesyonelinden 5 Tavsiye

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dil Öğrenmek İsteyenlere Profesyonelinden 5 Tavsiye

Hemen hemen her dili öğrenmeniz için gereken önemli püf noktalar bulunur. İngilizce, Almanca veya pek çok farklı dil olabilir ama emin olun her dilde mutlaka işinize yarayacak ve işe yararlılığı kanıtlanmış yöntemler vardır.

1. Neden Yaptığına Karar Ver

Dil öğrenmeye değer bir sebebiniz varsa bu sebebi unutmayın. Yoksada kendinize bir sebep bulmalısınız. Ne kadar sıkılsanızda devam edebileceğiniz bir sebep olmalı. Çünkü ilk aşamalarda dil öğrenmek zor olabilir ve bu zorluktan kaçmamanız gerekiyor.

2. Partner Bul

Kendinize konuşabileceğiniz bir partner bulmanız önemlidir. Sizinle beraber dil öğrenen biriside olabilir, ana dili sizin öğrendiğiniz dil olan birisi olabilir. Onunla o dili konuşmaya çalıştıkça ve size cevap verdikçe kendinizi geliştireceksiniz. Ancak ben zaten bilmiyorum nasıl konuşayım dememelisiniz. Dil dediğiniz matematik gibi pat diye ortaya sonuç koyduğunuz bir şey değildir.

Yeni bir dil öğrenmek yavaş yavaş gerçekleşir. Bu öğrenme sürecinde de öğrendiğinizi kullanmanız önemlidir.

3. Kendi Kendine Konuş

Kendi kendine konuşarak dil öğrenmek biraz delice gibi gözükebilir ama kesinlikle işe yarayan bir yöntemdir. Kendi kendinize konuşurken cümleler kurmaya çalışmanız o dili anlamanızda daha doğru cümleler kurmanızda yardımcı olacaktır. Ayrıca yeni öğrendiğiniz kelimeleri de kendi kendinize konuşurken kullanırsanız unutmanızda zorlaşır.

4. Dil Öğrenirken Eğlenmeye Çalışın

Dil öğrenirken eğlenmeye çalışmanız önemlidir. Çünkü beyin insanların önemli hatıralarını diğerlerine göre daha az unutur sizde dil öğrenirken eğleniyorsanız bu beyninizde daha önemli sayılacak ve diğer şeylere göre daha az unutulacaktır. Örneğin ilk bisiklet sürdüğünüz veya ilk cep telefonunuzu hiç unuttunuz mu ?

5. Dinleyin

İnsanları öğrenmeye çalıştığınız dili konuşurken dinleyin.Yada açın bir filmi ve sadece dinleyin. Dinlerken yaptıkları harekete göre kelimelerin ne anlama geldiğini anlamaya çalışın. Bir bebeğin dili öğrendiği gibi öğrenmeniz çok daha iyi olacaktır sizler için. Şimdi soru işareti çeviriye bakmayınca ne anlayacağım? O zaman şöyle diyelim; bebekler dil öğrenirken açıp sözlüklere anlamlara mı bakıyordu? Hayır onlar her bir kelimeyi sizden duyarken yaptığınız hareketlere göre öğreniyorlardı. Sizde buna olabildiğince yakın bir şekilde öğrenmeye çalışırsanız çok büyük etkisi olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.