Ana SayfaKredilerZiraat Bankası ve TKK’dan Düşük Faizli Kredi Desteği!

Ziraat Bankası ve TKK’dan Düşük Faizli Kredi Desteği!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından uygun faiz oranları ilce tarımsal yatırım ve işletme kredi kullandırılması kapsamında uygulaması esasları açıklandı.

Büyükbaşlar için sütçü, etçi ve kombine sığır yetiştiriciliği, yaygın hayvansal üretim, yurt içi sertifikalı tohum, fidan ve fide kullanımı, su ürünleri sektörü için 100 bin Türk Lirasına kadar, yem bitkilerinin üretimlerinde ise tek yıllıklarda dahil olmak üzere 2 milyon 500 bin Türk Lirasına kadar yüzde 100 oranında faiz indirimi ile kredi imkanı sağlanacak.

Düşük Faizli Kredi İmkanından Yararlanacaklar Bunlara Dikkat!

Söz konusu karar kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliği 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak kaydı ile Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Buna göre de sübvansiyonlu krediye ilişkin olarak süt işleme, meyve sebze kurutma, meyve suyunun üretilmesi, salça, turşu, konserve, reçel, balık tütsülemesi, paketlemesi, kurutması ile tıbbi aromatik bitkilerin işlenmesi de alındı. Üreticilerin, bu kredi imkanından yararlanabilmeleri için 5 baş ve üzerinde manda ile damızlık sığırı işletmesi kurmaları ya da işletme kapasitelerini buna göre yükseltmelere gerekecek. Kredi ile alınacak olan sığırların ise damızlık belgelerinin olması gerekecek. Aynı zamanda yine kredi ile alınacak olan sığırların ilk yavrularına gebe ya da en çok 1 olmak üzere doğum yapmış olmaları, en az da 36 aylık olmaları gerekecek. Mandaların ise ilk yavrularına gebe ya da en çok yine 1 kez doğum yapmış olmaları, en az da 4 yıllık olmaları gerekecek.

Kredi Önceliği Var!

Karar çerçevesinde damızlık düve yetiştiriciliği kredisinden faydalanabilmek için en az 50 baş ve üzerinde kapasiteli işletme kurulması gerekecek. Eğer bu olmazsa da en az 50 baş ve üzerine çıkarılması zorunlu olacak. Hayvanların kaba yem ihtiyaçları ise kendi işletmelerinden sağlayan vatandaşların kredi başvuruları ise öncelikli olacak.

Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Kredisi!

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği kredisinden faydalanabilmek için ise koyunda minimum50 baş, keçide ise minimum 25 baş kapasiteye sahip olunması ya da var olan kapasitenin üzerine çıkarılması istenecek.

Arıcılık Kredisi

Arıcılık kredisinden faydalanacak kişilerin ise arıcılık sistemine kayıtlarının olması, en az 50 ya da daha fazla arılı kovanla işletme kurması veya mevcut arılı kovan sayısını ise 50 ve üzerine çıkarması gerekecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.