Türk Ekonomi Bankası tarafından 2012 yılında hayata geçirilen Finansal Okuryazarlık Eğitimleri, tüm hızıyla devam ediyor.
TEB Aile Akademisi, Finansal Okuryazarlık Eğitimleri sayesinde hem tasarruf, hem de birikim alışkanlığını Türkiye genelinde yükseltmeyi hedefleyerek, 2012 yılından bu yana eğitimler düzenlemeye devam ediyor. Küresel Para Haftası sebebiyle eş zamanlı olarak üniversite öğrencilerine dijital okuryazarlık eğitimi verilmesi için düğmeye basan TEB, 2008 yılından bu yana Dünya Ekonomi Forumu tarafından organizasyonu gerçekleştirilen, bu yıl da 12 – 18 Mart tarih aralığına tekabül edecek olan Küresel Para Haftası etkinliklerine katılım sağlayacak.
TEB Aile Akademisi ile birlikte 2012 yılından bu yana geçen süreçte ailelerin tasarruf ve birikimlerini şekillendirmek, kademelerini yükseltmeyi hedefine koyan TEB, şimdi de üniversite öğrencilerine dijital finansal okuryazarlık hareketi başlatıyor.
Öğrencilere Blockchain Anlatılacak!
Seminerlerin merkezinde son dönemlerde önemli bir konuma yükselen blockchain kurgusunun merkeze koyulacağı ve Türkiye genelinde 250 binden fazla üniversite öğrencisine ulaşılması, elde edilen bilgiler arasında. Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi tarafından yapılan açıklamada, düzenlenecek eğitimlerin ana hedefinin Türkiye’de finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmek olduğunu ifade etti.
Eğitimlerin herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini belirten Mendi, açıklamasında eğitimlerde değinilen konu başlıkları hakkında da bilgi verdi. Bütçe yönetimi, kredi ve kredi kartlarının doğru kullanımı, tasarruf, yatırım değerlendirmesi gibi ana başlıkların seminerlere konu olacağını dile getiren Mendi, bu güne kadar verilen eğitimlerde ulaşılan kitle büyüklüğünün 250 bin kişi olduğunu, Küresel Para Haftası’nda başlayacak olan, Türkiye genelinde 20’den fazla üniversitede okuyan gençlere ulaşarak blockchain konusunun anlatımının sağlanacağını, eğitim içeriklerinin online olarak da paylaşılacağını ifade etti.