Türkiye’de tam 26 yıllık bir geçmişe sahip olan ABank, alınan karar doğrultusunda Alternatif Bank olarak devam etmeye karar verdi.
ABank, Türkiye’de 26 yıldır faaliyet göstermeye devam ediyor. Yapılan satın alımlar doğrultusunda The Commercial Bank’ın yüzde 100’lük iştiraki haline gelen banka, kurumsal kimliğinde yeniliklere gittikten sonra yoluna Alternatif Bank olarak devam etmeye karar verdi.
Bankanın isim değiştirmesi ve gelecek stratejileri hakkında değerlendirme ve açıklamalarda bulunan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, bankanın yoluna Alternatif Bank adıyla devam edeceğini, elde edilen sektör ortalamasının üzerindeki büyüme performansı sayesinde gelecek 5 yıllık süreç içerisinde daha iyi bir noktaya ulaşılacağını, bu konuda inançlarının tam olduğunu ifade etti.
2018 yılında Alternatif Bank’ın önemli gelişmeler ile karşı karşı kaldığını, 3 yıldır ortak olan Katarlı The Commercial Bank’ın Alternatif Bank’ın artık tamamına sahip olduğunu, yeni dönüşüm projesinin de ilk adımının atılmış olduğunu ifade etti.
Türkiye genelinde şubelerde tabela değişikliğine gidildiğini ifade eden Gür, 2017 yılında bankanın aktif büyüklüğünü konsolide verilere göre yüzde 18,2 oranında artırmayı ve 20,8 milyar Türk Lirası’na ulaşmayı başardığını, öz kaynakların halen daha artmaya devam ettiğini, 2017 yılında elde edilen yüzde 33’lük öz kaynak artışı ile 1,7 milyar Türk Lirası tutarında bir öz kaynak büyüklüğüne ulaştıklarını ifade etti.
“Danışman Şube” Konsepti Yaygılaştırılacak!
Alternatif Bank olarak yakın dönemde Danışman Şube konseptini geliştirmeye başladıklarını, şu anda 13 adet şubenin Danışman Şube konseptine geçiş yaptığını, kısa bir zaman zarfında tüm şubelerin bu konsepte geçmiş olmasını hedeflediklerini aktardı.
ABank kısaltmasının çok kafa karıştırıcı olduğunu ve aynı zamanda farklı markalarla iç içe karıştırma yaşandığını, bu yüzden Alternatif Bank dönüşümüne girişildiğini ifade eden Gür hayata geçirilecek çalışmalar kapsamında artık daha göz önünde olunulacağını ifade etti.
Alternatif Bank’ın Türkiye ile Katar arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda da etkin rol oynayacağını ifade eden Gür, büyüme hedefleri konusunda mevcut 53 şubenin Türkiye’nin önemli noktalarında olduğunu, yurt içi müşteri portföyünü geliştirmeyi hedeflediklerini, sektör büyüme performansını sayesinde gelecek 5 yıl içerisinde oldukça iyi bir noktaya ulaşacaklarını, Türkiye ekonomisi ve reel sektöre destek vermeyi hedeflediklerini ifade etti.