Akbank-Kolay İK işbirliği ile faaliyete geçen yazılımla, her ölçekteki şirket için maaş ödemek ve bodro hazırlamak 3 dakika gibi kısa süreye inecek.
Bordro hazırlama ile maaş ödemesini 3 dakikaya kadar düşüren yazılım, zamandan tasarruf imkanı sağlamasına ek olarak, tüm süreçleri aynı zamanda buluta taşıyacak. Yani şirketlerin dijital dönüşümünde söz konusu yazılım önemli bir rol oynayacak. Buna ilişkin olarak da bordrolar Kolay İK üzerinden hazırlanabilinecek. Maaşlar ile Akbank Direkt entegrasyonu ile kolay bir şekilde ödenebilinecek. Söz konusu sistem şuanda mevcut durumda 300’den fazla şirket tarafından kullanılıyor. Bu sistem ile bordrolar anında görüntülenebiliyor, dijital ortamda saklanabiliyor ve aynı zamanda da çalışanlar ile de kolay bir şekilde paylaşılabiliniyor. Bunların yanı sıra vergi, AGİ ve benzeri gibi bordroya ilişkin olan tüm güncellemeler de sistem üzerinden anında görüntülenebiliyor.
Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı: Dünyada Bir Kaç Örneği Var
Dijital maaş ödeme sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı, 2014 yılından bugüne kadar KOBİ’ler ilk sırada yer almak üzere her ölçekten şirketin iş verimliliğinin arttırılması, şirketlerin dijitalleşmesi için çok çalıştıklarını, şirketlerin İK süreçlerini dijitale taşıdıklarını, bunun yanında da kendi yazılımlarını geliştirerek yeni özellikler eklemeye, kolaylıklar sağlamaya gayret gösterdiklerini söyledi. Akbank ile bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Yalı, dijital maaş ödeme sistemini hayata geçirdiklerini, bunun dünyada yalnızca bir kaç tane örneğinin bulunduğunu, bunun için mutlu olup, gururlu olduklarını söyledi.
Bordro yönetimi, toplu maaşlarının ödemeleri, yıllı izin ve çalışan haklarının yönetimi, masraf ve nakit avans yönetimleri ile performans yönetimleri gibi çok sayıda İK süreçlerine KOBİ’lerin hayatlarını kolaylaştırmak için Kolay İK ile işbirliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, şuanda küçük işletmelerin bunları manuel olarak yaptıklarını, bilgilerin Excel’de tutulduğunu, bu nedenle de hata paylarının yüksek olduğunu söyledi.