Ana SayfaGündemTCMB Açıkladı! Toplam Finansal Varlıklar 10,5 Trilyon Lira

TCMB Açıkladı! Toplam Finansal Varlıklar 10,5 Trilyon Lira

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 2017 yılının 3. çeyrek dönemine ait Finansal Hesaplar Raporunu yayınladı.

Yayınlanan rapor kapsamında Türkiye Ekonomisinin toplam finansal varlıkları 2017 yılının 3. çeyrek döneminde 10 trilyon 526 milyar lira, yükümlülükleri ise 12 trilyon 57 milyar lira olarak açıklandı. Dünyanın geri kalanına ise 1 trilyon 532 milyar lira tutarında net yükümlülük yaratıldı. Dünyanın geri kalanı ile hane halkı, yurt içi ekonominin finansmanına en fazla katkı sağlayan sektörler arasında yer aldı.

2010 ile 2017 yılının 3. çeyrek dönemine kadar olan sürede, yurt için ekonominin sektörler bilançoları değerlendirildiği zaman, hane halkı ile dünyanın geri kalanının finansal fazla vererek diğer sektörlerden alacakları, finansal olmayan kuruluşlar ile birlikte genel yönetimin finansal açık vererek diğer sektörlere olan borcu incelendi. Sektörler arasındaki net finansal işlemler incelendiği zaman ise, geçen yılın 1. çeyrek döneminden bu yana net borçlu konumunda yer alan yurt için ekonomi, geçen yılın 3. çeyrek dönemindeki net borçlanmasında azalma meydana geldi ve bu azalma ile de denge sağlandı.

Sektörlere Açılan Toplam Mevduat 2 Trilyon

Yurt için ile yurt dışı sektörlere açılan toplam mevduat 2 trilyon 350 milyar lira oldu. Bu mevduatın parasal ve finansal kuruluşlara ait olan kısmı 2 trilyon 144 milyar lira, dünyanın geri kalanına ait kısmı ise 206 milyar lira oldu. Parasal ve finansal kuruluşlarda açılan mevduatların hane halkına ait olan kısmı 917 milyar lira, finansal olmayan kuruluşlara ait olan kısmı ise 426 milyar lira oldu. Dünyanın geri kalanı tarafından kabul edilen mevduatların parasal ve finansal kuruluşlara açılan kısmı ise 147 milyar lira oldu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.