Ana SayfaGündemKarekodlu Çek Sistemine Benzer Bir Yapı Bono ve Senetlere Getirilecek!

Karekodlu Çek Sistemine Benzer Bir Yapı Bono ve Senetlere Getirilecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ekonomide bonoların ve senetlerin daha itibarlı hale getirilebilmesi için çalışmalara devam ediyor. Karekodlu çek sistemine benzer bir sistem hazırlanıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bono ve senetlerin daha çok kullanılması, itibar kazandırılması adına çalışmalara devam ettiklerin ifade etti. Karekodlu Çek Sistemi’ne yeni kazandırılan özellikler hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Tüfenkci, karekodlu çek sisteminin benzer bir yapısının da bono ve senetler için geliştirildiğini, bu konuda çalışmanın Türkiye Bankalar Birliği ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında ilerlediğini ifade etti.

Çek, Türkiye’de Vadeli Kullanılıyor!

Türkiye’de çek kullanımının vadeli bir satın alma aracı yerine geçtiğini, bu uygulama ile dünyanın diğer ülkelerinden önemli bir ayrışma yaşandığını dile getiren Bakan Tüfenkci, vadeli çek sayesinde reel sektörün sağladığı finansmanın, bankacılık sektörü tarafından sunulan kredi hacminin yarısına kadar yaklaştığını ifade etti. Bu gerçeklik eşliğinde, çeke güven artırıcı düzenlemelerin hayata geçirildiğini, çeklerin itibarının yükseltildiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, Kaeakodlu Çek Sistemi’ne ek olarak karşılıksız çek için de adli para cezası uygulamasının getirildiğini, karşılıksız çeklerin önüne geçilebilmesi amacıyla da çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı için kapsam genişletmesine gidildiğini ifade etti.

Karekodlu Çek Kullanımı 2017’de Zirve Yaptı!

Karekodlu çek sistemi vasıtasıyla vatandaşların çek alacakları kişinin denetlemesini hızlı bir şekilde gerçekleştirip, kendi kararlarını verebilecekleri kıvama ulaştıklarını ifade eden Bakan Tüfenkci, vatandaşların denetleme sonrasında risklerin farkında olarak işlem yapacaklarını, 2017 yılı Ocak ayı itibariyle bankalara ibraz edilen karekodlu çeklerin yüzde 3,7 düzeyinde olduğunu, bu oranın 2017 sonlarına kadar yüzde 64,5’e kadar çıktığını ifade etti.

Karekodlu Çek Sistemi’nin elde ettiği başarıların ve itibarın bono ve senetler için de gerçekleştirilmesinin planlandığını ifade eden Bakan Tüfenkci, bono ve senetlerin benzer bir sisteme sahip olabilmesi adına Türkiye Bankalar Birliği ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bir çalışma yürüttüğünü, bu çalışmanın 2018 yılı içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.