Garanti Bankası tarafından organize edilen ve çocuklara yönelik olan Garanti’yle Geleceği Kodla atölyesi sayesinde geleceğin mimarları, kodlama, yaratıcı düşünme ve robotik ile bir araya geldi.
Garanti Bankası sosyal sorumluluk projelerine tüm hızıyla devam ediyor. Geleceği hayal güçleri ile şekillendirecek olan çocukların hem teknoloji ile iç içe olması, hem de yaratıcılık kültürünü benimsemesi aşamasında destek sunulması adına hayata geçirilen Garanti’yle Geleceği Kodla atölyesinin bir yenisi daha İstanbul’da organize edildi.
Bahçeşehir Üniversitesi Codecamp’in eğitim desteğiyle Garanti Partners Girişim Üssü’nde gerçekleştirilen Tasarım Odaklı Düşünme atölyesinde 8 ila 13 yaş aralığında bulunan çocuklar, kodlamanın hem zevkli, hem de yaratıcı dünyası ile bir araya gelmiş oldu. Çocuklar eğitimler ile ilgilenirken, veilere de aynı zamanda Dijital Çağda Çocuk Yetiştirmek ve Aile İçi İletişim temalı sınıf eğitimleri sunuldu.
Garanti Bankası’ndan Dijital Okuryazarlık İçin Büyük Destek!
Proje hakkında bilgi paylaşımında bulunan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, hem eğitim, hem de yetenek açığı için Garanti Bankası’nın değer yaratma anlayışı ile birleşerek, uzun bir süredir önem verilen alanlar arasında lider konumda bulunduğunu, dijitalleşme sürecini temel stratejisi olarak kabul eden Garanti Bankası’nın hem iş süreçler, hem de müşteri ile iletişim aşamasında her türlü toplumsap yatırım projesi için öncü ve yenilikçi çalışmalara imza atılmasının hedeflendiğini aktardı.
Yeni nesillerin yirmi birinci yüzyılın gerekliliğini yaşıyan yetenekler ve becerileri kazanabilmesini temeline koyan faaliyetler için destek verlidiğini ifade eden Başer, Dijital Okuryazarlık’ın günümüzde temel bir beceri olarak kabul edildiğini, Garanti Bankası’nın da bu eğilime destek sunabilmek adına farklı şehirlerde 2016 yılından bu yana Tasarım Odaklı Düşünme atölyelerinin düzenlendiğini, devam eden süreçte Edirne, İstanbul ve Gaziantep’te de bu çalışmaların devam edeceğini, ana hedefin yeni nesil için kodlama bilgisini içselleştirme, vizyoner ve yaratıcı bir gelecek için yol haritası çıkarılmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.