Ziraat Bankası uluslararası finans kuruluşlarından karşılıklı anlaşmalar gerçekleştirerek hem kaynak çeşitlendirmesi, hem de mevcut kaynakların derinleştirilmesi adına çalışmalarına devam ediyor.
Türkiye’nin en büyük bankası olma ünvanını taşıyan, aynı zamanda bir kamu bankası olan Ziraat Bankası, sahip olduğu kaynakların çeşitlendirilmesi ve mevcut kaynakların da derinleştirilmesi amacı ile, uluslararası finans kuruluşlarının önde gelenleri ile ikili anlaşmalara imza atarak, kaynak temin etmeye devam ediyor.
Bu yılın Mayıs ayında Pekin’de organize edilen Belt and Road Forum’da Chine Development Bank (Çin Kalkınma Bankası) ile birçok alanda iş birliği sağlanması amacı ile niyet mektubu imzalanmıştı. İmzalanan bu niyet mektubu kapsamında toplamda 600 milyon Dolar’a tekabül eden finansman imkânı için 3 yıl vadeli olmak üzere bir kredi anlaşmasına da imza atıldı.
Stratejik Hedeflere Doğru Bir Adım Daha
İmzaların atıldığı anlaşma hakkında değerlendirme ve açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, uygulanmakta olunan kaynakların çeşitliliğinin sağlanması, Ziraat Bankası’nın stratejisi olmak ile birlikte, aynı zamanda yurtdışından temin edilen kaynaklar için de coğrafi çeşitliliğin sağlanmasının, bu çeşitlilik ile farklı ekonomik bölgelerden hem yatırımcıların, hem de kredi kuruluşlarının Ziraat Bankası’na ulaşımının sağlanmasının stratejik hedefler arasında yer aldığını ifade etti.
Kuru, açıklamasında 2017 yılı içerisinde Eurobond ihracı konusunda iki ihraç gerçekleştirdiklerini, Çin de dahil olmak üzere Asya Bölgesi’nden artan bir talep ile karşılaşılmasının işareti olduğunu dile getirdi. Development Bank tarafından sağlanan kredinin hem Ziraat Bankası’na, hem Türkiye bankacılık sektörüne, hem de Türk ekonomisine karşı duyulan güveni teyit ettiğini ifade eden Kuru, Development Bank ile ve Çin’in diğer finans kurumları ile işbirliğinin artarak devam etmesini beklediklerini kaydetti.