Ana SayfaGündemGoogle’a Türkiye’den De Yaptırım Gelebilir!

Google’a Türkiye’den De Yaptırım Gelebilir!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Son dönemlerde birçok ülkenin rekabet kurumu tarafından cezaya çarptırılan Google, Türkiye’den de uyarı almış durumda.

Rusya’da anti-tekel yasalarını ihlal etmesi sebebiyle 6,8 milyar Ruble’lik cezaya çarptırılan Google’ın başı Türkiye ile de derde girebilir. Türkiye’de mercek altına alınan teknoloji devi için açıklama Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak’tan geldi. Özellikle Android işletim sistemine sahip telefonlardaki uygulamalarda, kendi uygulamalarına öncelik vermesi sebebi ile rekabet kurallarını ihlal ettiği öne sürülen Google için birçok yaptırım gelebilir.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Torlak, Google’ın mobil işletim sistemi olan Android ve mobil uygulama sunan hizmeti Google Play Store’da yürüttüğü politikalar ile alakalı birçok şikâyetin yer aldığını, soruşturma kararı alındığını, soruşturma sürecin devam ettiğini ifade etti. Diğer aplikasyon firmalarını dışarıda bırakma aşamasında birçok şikâyetin iletildiğini ifade eden Torlak, böyle bir tavrın sürdürülebilmesi halinde Google’ın Türkiye tarafından da yaptırımlar ile karşılaşacağını ifade etti.

Google’ın elektronik platformlar alanında birçok rekabet kurumu tarafından incelendiğini, temel iddianın cihaz üreticileri ile imzalanan sözleşmelerde aplikasyonları cihazlara yükleme karşılığında reklam gelirlerinden pay alma taahhüttü olduğunu, Google’ın bu tarz çalışmalara devam etmesi halinde yaptırımların geleceğini kaydetti.

Tek İncelenen Google Değil!

Konuşmasında Booking.com’a verilen cezaların yanlış algılandığını ifade eden Torlak, Booking’e oteller ile imzalanan sözleşmeleri ihlal etmesi sebebi ile ceza aldığını, aynı dönemde TÜRSAB’ın Türkiye çıkışlı faaliyetleri Booking’in durdurması yerinde müracaat gerçekleştirmesi sonrasında yurt dışından Türkiye’ye gelen rezervasyon yapması kapatılması, iki kararın de Rekabet Kurumu tarafından verildiği gibi bir algı oluşturduğunu kaydetti.

Kurumsal üyelikler için üyelik aidat bedellerinde fahiş bir artış yaşanması sebebi ile Sahibinden.com için soruşturma başlatıldığını ifade eden Torlak, aynı soruşturmayı geçiren YemekSepeti.com için de idari para cezası ile sürecin tamamlandığını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.