Ana SayfaGündemBakan Yılmaz Son Noktayı Koydu: Liseye Giriş Sistemi Nasıl Olacak?

Bakan Yılmaz Son Noktayı Koydu: Liseye Giriş Sistemi Nasıl Olacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz liseye başlangıç aşamasında öğrencilerin tabii tutulacakları sistem hakkında son noktayı koydu.

Sadece sekizinci sınıfta sınava tabii tutulacağını ifade eden Bakan Yılmaz, soru sayısının 60 sorudan 90 soruya çıkartıldığını, sorulacak sorular arasında 20 adet fen bilimleri, 20 adet matematik, 20 adet Türkçe, 10 adet inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 10 adet din kültürü ve ahlak bilgisi ve 10 adet de yabancı dil sorusunun yer alacağı bilgisini paylaştı.

Yeni sistem sayesinde kimsenin kaygı duymayacağını, kolay ve sade bir sistem olduğunu dile getiren Yılmaz, herkesin istediği okula gidebileceğini ifade etti. Aralık ayı içerisinde eğitim bölgeleri ile alakalı çalışmaların tamamlanacağını, yeni sistem sayesinde öğrencilerin evlerine en yakın 5 okuldan bir tanesini tercih edebileceğini ifade etti.

90 Soru İçin 135 Dakika Süre Verilecek!

Geçmiş dönemlerde uygulanan sistemlerin dershanecilik ve ilave kaynak konusunda bir ortam yarattığını, yeni sistem sayesinde okullarda işlenen kitapların, müfredatları esas alarak hazırlanacağını, soru sayısının 90 soruya çıkartıldığını ve 90 soru için öğrencilere 135 dakika süre verileceğini ifade eden Bakan Yılmaz, sınavın tek oturumdan oluşacağını dile getirdi.

Yeni sistem sayesinde öğrencilerin sınava zorunluluktan girmek zorunda olmayacağını, adrese dayalı sistem ile eğitim bölgesi içerisinde kalan okullara kayıt yaptırabileceğini ifade etti. Sınavsız girilen okullarda başarı elde edilmesi sayesinde sistemin daha rahatlayacağını dile getiren Bakan Yılmaz, Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon öğrencinin, ikâmetgahının yakın olduğu okullarda eğitim görebileceğini ifade etti.

Yer Kalmayacak Sorununun Hiç Düşünülmemesi Gerek!

Bakan Yılmaz, öğrencilerin ve velilerin tercihlerine göre yapılan anketlerde; yüzde 12’lik dilimin imam hatipleri, yüzde 40’ın da meslek liselerini tercih ettiğini, geriye kalan yüzde 48’lik kısmın da tercihini diğer okullardan yana kullandığını ifade ederek, öğrenci sayısından çok daha fazla eğitim kurumu olduğunu, öğrencilerin ve velilerin “acaba yer kalacak mı?” endişesine hiç kapılmamaları gerektiğini ifade etti.

OECD ülkelerinde özel okullara olan talebin yüzde 15 olduğunu, Türkiye’de ise bu rakamın yüzde 7 olduğunu dile getiren Yılmaz, bu konuda da çalışma yapılacağını dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.