Türkiye’nin otomobili projesi, Türkiye’de önemli yeniliklerin kapısını açacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, milli otomobil projesinin aşamasında elektrik şebekesi için de altyapıların yenilemeye gidileceğini, elektrik depolama merkezlerinin hayata geçirileceğini ifade etti.
Türkiye’nin otomobili projesinde üretilecek otomobilin elektrikli motora sahip olacağı, geçtiğimiz gün Kıraça Holding’in CEO’su İnan Kıraç tarafından açıklanmıştı. Milli otomobil projesinde üretilecek otomobilin elektrikli olarak üretilmesi, birçok ek yatırım ihtiyacını da beraberinde getirecek. Bu yatırımlar arasında elektrikli otomobil için şarj istasyonları da oldukça önemli bir konuma sahip.
2021 yılında satışa sunulması planlanan milli otomobil projesinde altyapı çalışmalarının hız kazanması gerektiğini vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, piyasaya adım atmak için oldukça uygun bir zaman olduğunu, 10 sene kadar önce bu atılımın gerçekleştirilmesinin oldukça zor olduğunu, içten yanmalı otomobil sektörü için fırsatların kaçırıldığını, elektrikli otomobil pazarında aktif olamk için ise zamanın doğru seçildiğini ifade etti.
Konya’da ve Şanlıurfa’da Elektrikli Otomobil Hizmet Veriyor!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Konya ve Şanlıurfa belediyelerinde elektrikle çalışan otobüslerin hizmet verdiğini, bu otomobillerin hem daha ekonomik, hem de çevreci olduğunu ifade etti. Konya belediye başkanı ile bir görüşme yaptığını ifade eden Özlü, elektrikli otobüsler ile günde 300 kilometre yol yapıldığını, benzinli bir otobüsün 12 Türk Lirası yakıt harcadığını, elektrikli otobüsün ise 1 Türk Lirası yaktığını, bu tasarrufun oldukça önemli olduğunu ifade etti. Özlü, içten yanmalı motorlu otobüslerin 4 bin parçadan oluştuğunu, elektrikli otomobillerde kullanılan parça sayısının ise 3 bin parça olduğunu ifade ederken, elektrikli otomobil aşamasında arıza yaşandığında işçilik maliyetlerinin düşeceğini, elektrikli otomobilin her yönü ile diğer otomobil türlerinden daha kârlı olduğunu ifade etti.