Ana SayfaEkonomiTürkiye Uluslararası Bir Markayı Satın Alabilir!

Türkiye Uluslararası Bir Markayı Satın Alabilir!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tanrıverdi, Ekonomi Bakanlığı’nın yurt dışından bir marka satın alımı ile yakından ilgilendiğini ve bu konuda çalışmalar yapıldığını ifade etti.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye’nin ihracatı yükseltebilmek adına yurt dışında pazarlama ağı bakımından kuvvetli olan uluslararası bir markanın satın alınması yönünde çalışmaları olduğunu ifade etti. Ekonomi Bakanlığı’nın konu hakkında önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Tanrıverdi, Türkiye’nin devam eden süreçte tasarım ile büyüme kaydedebileceğini ifade etti.

Tasarım Tüm Sektörlerin Farklılık Kaynağı Haline Geldi

Tekstil sektörü dışında da tüm sektörlerde tasarımın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, Türkiye’nin ve diğer ülkelerin artık birçok ürünün üretimini gerçekleştirdiğini, başarı elde edenlerin tasarım kalitesi ile fark yaratabildiğini ifade etti. Bazı ülkelerde üretimin daha düşük maliyet ile gerçekleştirildiğini, Türkiye’nin bu konudaki avantajının tasarım kabiliyeti olduğunu ifade eden Tanrıverdi, tasarımın hem kültür, hem de eğitimin bir sonucu olduğunu, Türkiye’nin sahip olduğu tarihi ve kültürel birikimi sayesinde tasarım alanında başarı kaydedebileceğini, Türk üniversitelerin bir çoğunda tasarım ve moda bölümlerinin yer aldığını, bunun talep sayesinde çoğaldığını, gençler arasında tasarımcılığın önemli bir konuma yükseldiğini ifade etti.

Ülke genelinde toplamda 703 adet Ar-Ge merkezi olduğunu, 115 adet de tasarım merkezi bulunduğunu ifade eden Tanrıverdi, bu rakamların tasarım sektörüne verilen önemi gösterdiğini, insanların artık farklı ürünler görmek istediklerini, tasarımlar sayesinde ürünlerin değerlerinin yükseldiğini ifade etti.

Önemli Desteklerle Uluslararası Marka Satın Alma Süreçleri Başlayacak

Know how konusunda bilgi sahibi olunan ve yurt dışı için geniş bir pazarlama ağına sahip olan uluslararası firmaların Türkiye tarafından satın alınmasının gündemde olduğunu, Ekonomi Bakanlığı’nın bu konuda önemli çalışmalar yaptığını, Eximbank’ın bu tarz alımlar için uzun vadeli kredi sunduğunu lakin kredi temin şartlarının yumuşatılması gerektiğini ifade etti. Bir Türk firmasının İngiltere’de iflas etmek üzere olan bir şirketi satın alarak 2002den fazla mağazası bulunan bir markaya dönüştürdüğünü, bu konuda birçok örneğin bulunduğunu, Türkiye’nin bu tarz konulara ağırlık vermesi gerektiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.