Ana SayfaGündemTBB Başkanı: Bankacılık Sektörü Kredilerde Çok İştahlı!

TBB Başkanı: Bankacılık Sektörü Kredilerde Çok İştahlı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye’de risk yaşanmakta iken, bankacılık sektörünün çok iştahlı davrandığını söyledi.

Kısa adı TBB olan Türkiye Bankalar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye’de risk yaşanmasına rağmen, bankacılık sektörünün gündemde yeni krediler verme ve yeniden yapılandırmalar ile ilgili çok iştahlı davrandığını söyledi.

Bireysel Yanlışlar Yapılabiliyor

Türkiye Bankalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından ortak olarak düzenlenen Diyarbakır İstişare Toplantısı’na bazı bankaların genel müdürleri temsilcileri katıldı. Diyarbakır’da bir otelde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Hüseyin Aydın, Türkiye’de bankacılık sektörünün riskleri görebildiğini, ancak Türkiye’de risk söz konusu iken yeni krediler kullandırma ve mevcut kredileri yeninde yapılandırma konularında çok iştahlı davrandığını,  Türk bankacılık sektörünün bireysel bazda ele alındığında yanlışlarının olabileceğini, ancak kendilerinin bireysel olarak yapılan yanlışlarla sektörel yanlışları birbirinden ayıracaklarını söyledi.

Türkiye Dünyadan Etkileniyor

TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın konuşmasında ayrıca bankacılık sektöründe herkesin aynı gemide olduğunu, hep birlikte Türkiye’nin ekonomisinin büyümesi, istihdam ve ihracatın artması ve ülkenin gelişmesi için katkıda bulunduklarını, amaçlarının bu olduğunu, Türkiye’nin her köşesinin önemli olduğunu, Diyarbakır ve İzmir arasında hiçbir fark olmadığını, Türkiye’nin esasında tek başıma büyüme potansiyelinin bulunduğunu, ancak dünyadan etkilendiğini de bildirdi.

Bankalar Değerlemeleri Kendi Yapmadığı için Az Kazanıyor

TBB Başkanı Hüseyin Aydın, bankaların ellerindeki parayı kredi olarak vermek istediklerini, bu işi teminata dayalı olarak yaptıklarını, teminat değerlerinin de yeterli olduğunu, ama değerlemeler konusunda sıkıntı olduğunu ve değerlemelerin düşük yapıldığını, bu durumda da bankaların daha az kazandığını, teminat olarak alınacak olan gayrimenkullerin değerinin bankalar tarafından yapılmadığını, bu tespitlerle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nın yetkili olduğunu da sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.