Ana SayfaGündemSınavı Geçemeyen O Mesleği Yapamayacak!

Sınavı Geçemeyen O Mesleği Yapamayacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milli Eğitim Bakanlığı, yurt ve pansiyonların yönetici konumlarında bulunan kişiler için; güvenlik, adap, etik, ergenlik ve aile ortamı gibi konularda eğitim verip, devamında ise merkezi sınav uygulayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda yaşanan yurt faciaları sebebiyle düğmeye bastı. Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’nde çok sayıda önemli değişiklik yapan Bakanlık, aynı zamanda yurt yöneticileri için de önemli düzenlemeler getirdi.

Yurt Müdürü Olmak İçin Gereken Şartlar

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikte yaptığı düzenlemeler sonrasında artık yurt müdürlerini ve yöneticilerini lisans mezunu olma şartı ile tercih edecek. Aynı zamanda yurt müdürleri için yeni bir eğitim programı başlatan MEB, ‘Öğrenci Barınma Hizmetleri Yöneticiliği Kurs Programı’na start verdi.

Öğrencilerin barınmakta olduğu, apart, pansiyon, yurt gibi tüm kurumların yönetici pozisyonunda olan kişiler, MEB tarafından verilen bu yoğunlaştırılmış kursa katılmak zorunda olacak. Alınacak bu eğitimin süresi 130 saat/26 gün olurken, bu eğitimlerde; mevzuat bilgisi, yurt yönetimi, barınma ve beslenme hizmetleri, güvenlik, çocuk-ergen-genç-aile, protokol ve yazışma kuralları, e-yurt modülü, mesleki gelişim, adab ve etik başlıkları ile eğitimler alacak olan yurt müdürleri, alınacak eğitim sonrasında bir merkezi sınava tabii tutulacaklar.

Düzenlenecek olan sınavda 100 üzerinden puan alacak olan yurt müdürleri, 80 ve üzerinde puan almışlar ise görevlerine devam edebilecekler. Yeterli puanı alamayan yurt müdürleri, 2018 yılının Ağustos ayı itibariyle herhangi bir yurtta çalışamayacak.

Başvurular Ne Zaman?

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 25 Ekim tarihinde tüm şehirlere bir genelge gönderimi yaptı. İlk defa düzenlenecek olan bu kurs için yurt müdürlükleri, MEBBİS Özel Yurtlar Modülü Personel İşlemleri bölümü altından ‘Hizmetiçi Eğitim Başvurusu’ ekranını kullanarak kurs başvurusu yapabilecekler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.