Bankalar, genellikle personel alımı aşamasında birçok kurumsal firma gibi mülakat aşamasını oldukça titiz bir şekilde gerçekleştirmektedir. Peki bu mülakata hazırlanırken nelere dikkat etmek gerekir?
Bankalar, personel alımı esnasında her ne kadar banka sınavına önem veriyor olsa da, mülakat aşaması banka personeli adayının işe alınıp alınmayacağını belirleyen ana bölüm olarak tanımlanabilmektedir. Kişinin sahip olduğu banka ve bankacılık bilgilerinin banka sınavı ile test edilmesi sonrasında, iş başvurusu aşamasında sunulan ‘İş Başvurusu İçin Gereken Nitelikler’ banka mülakatları aşamasında test edilmektedir.
Doğru Kadro Tercihine Önem Verin!
Banka mülakatları için özel bir hazırlık dönemi gerekse de, eğer kendiniz için doğru kadroya iş başvurusu yapıyorsanız mülakat aşaması için çok fazla stres yapmanıza gerek kalmayacaktır. Sahip olduğunuz özelliklere göre gerçekleştireceğiniz iş başvurularında mülakat ekibini daha kolay bir şekilde etkileyebilir, doğal davranışlarınız ile mülakat ekibinin sempatisini kazanabilirsiniz.
İş başvurusu yaptığınız alan için daha önce sahip olduğunuz bir özgeçmiş var ise CV’nizde bu detayları süre ve referans bilgisi ekleyerek belirtmeniz, mülakat aşamasında bu alandan sorulacak soruları da beraberinde getirmektedir. Kurumsal bir yapıya sahip olan bankalar, personel alımı esnasında kişinin donanım ve birikimine önem veriyor olsa da, işe alınacak personellerin banka kültürü ile uyum sağlamasına da oldukça önem verebilmektedirler. Bu yüzden, iş başvurusu yapacağınız bankayı iyi tanımalı, bankanın kültürüne hakim olmalısınız.
Banka Kültürüne Hakim Olun!
Banka iş başvurusu gerçekleştirdikten sonra banka tarafından mülakata davet edildiğinizde, bankanın genel kültürüne uygun kıyafet tercihi gerçekleştirmek, mülakat ekibine olumlu bir izlenim bırakılmasını sağlayacaktır. Eğer banka iş başvurusu aşamasında heyecanlı olacağınızı düşünüyorsanız, iş başvurusu yaptığınız kadro için gerekli nitelikleri ve incelikleri detaylı bir şekilde incelemeli, bu niteliklere ne kadar sahip olduğunuzu ve kendinizi bu nitelikler için ne kadar geliştirebileceğinizi önceden farketmelisiniz.