Ana SayfaKariyerBanka Çağrı Merkezinde Çalışmak

Banka Çağrı Merkezinde Çalışmak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çağrı merkezleri, bankaların müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak adına ve yeni bir pazarlama kanalı oluşturmak adına en çok önem verdikleri departmanlar arasında yer almaktadır. Banka çağrı merkezinde çalışmak ile ilgili detaylara bu yazıdan ulaşabilirsiniz.

Banka çağrı merkezi, bir bankanın müşterisine verdiği önemi en net bir şekilde gösterdiği departman olarak tanımlanabilir. Bankaların müşterileri olan ilişkileri, yaşanan sorunlara yaklaşım tarzı ve çözüme kavuşturma oranı gibi detayların, çağrı merkezlerinin elde ettiği başarılar olarak tanımlanabilmektedir. Tam tersi ise, hem çağrı merkezinin başarısızlığı, hem de bankanın müşterisine verdiği önem olarak tanımlanmaktadır.

Bankalar, müşteri ilişkilerini en üst düzeyde tutabilmek adına çağrı merkezi personel alımı gerçekleştirirken genellikle yeni mezun olmuş genç bireyler arasından tercih gerçekleştirmektedir. Hem birikimlerin sahip olduğu tazelik, hem gençlik heyecanı, hem de ikna kabiliyetini daha hızlı elde edebilme gibi seçenekler, bankaların bu yaklaşımını mantıklı bir zemine oturtmaktadır.

Banka Çağrı Merkezinde Çalışmak için 3 Kural: Bilgi, Yetenek ve Sabır!

Banka Çağrı Merkezinde Çalışmak - Bankacıyım
Çağrı Merkezinde Çalışmanın 3 Kuralı: Bilgi, Yetenek ve Sabır!

Her ne kadar dışarıdan bakıldığında çağrı merkezinde çalışmak kolay bir iş olarak tanımlansa da, bankaların çağrı merkezleri oldukça stres altında geçirilen bir mesaiyi beraberinde getirmektedir.

Çalışılan bankanın çıkarlarını en üst düzeyde tutmaya çalışırken, aynı zamanda müşterilerin sorunlarını çözmek, onların memnun bir şekilde telefonlarını kapatmalarını sağlamak, önemli bir stres yükünü de beraberinde getirmektedir. Bu yüzden çağrı merkezinde çalışmak için;

  • İkna yeteneğini geliştirmek,
  • Bankanın sunduğu hizmetlere hakkında kapsamlı bir bilgi sahibi olmak,
  • Sabırlı ve dirayetli olmak oldukça önemlidir.

Banka çağrı merkezinde çalışmak, sadece müşterilerin sorunlarını çözmek ile mükellef olunmasını gerektirmemekte, aynı zamanda banka tarafından verilen data bilgileri ile birlikte müşterilere;

  • Kredi,
  • Kredi kartı,
  • Kredili mevduat hesabı gibi hizmetlerin de pazarlanmasını gerektirebilmektedir.

Bu yüzden, banka iş başvurusu yapmadan önce, çalışacağınız departman hakkında detaylı bir inceleme yapıp, bu departman için gerekli kriterlerin sizde bulunup bulunmadığını iyi analiz etmeniz gerekir.

Merak Edenler için: Banka Departmanları, Pozisyonları ve Görevleri

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.