Bankacılık sektöründe çalışmak, ömür boyu sürecek bir gelişim sürecini de beraberinde getirir. Özellikle müşteriler ile iletişim kurulan bir bölümde çalışıyorsanız, her geçen gün iletişim, pazarlama ve ikna yeteneklerinizi geliştirmek için çaba sarfetmeniz, kişisel gelişiminiz için önemli bir vakit ayırmanız gerekir.
Çalışma hayatı, özel hayatın kaynak noktası olma özelliğini taşıdığı için, yapılacak her aktivite kişinin benliğine, sahip olduğu tecrübeye, kariyerine ve özgüvene anlam katar. Bu bağlamın bankacılık sektörü çalışanları için kurulması; ömür boyunca süren bir tecrübe dağarcığını, kişisel gelişimi ve yenilenmeyi beraberinde getirir.
‘Vaktim Olmuyor!’ Bahanesini Bir Kenara Bırakın
Yoğun iş temposu içerisinde kitap okumak, tiyatroya gitmek, sosyal aktivitelerde yer almak gibi faaliyetler için hem bütçe, hem de zaman ayırma konusunda sıkıntı yaşayan kişiler, genellikle ‘Vaktim olmuyor!’ bahanesinin arkasına saklasa da, keyifli zaman geçirirken tecrübe kazanmanın, farklı düşünce alışkanlıkları ile tanışmanın ve diyalog güçlendirmenin en önemli kaynaklarından olan film izleme aktivitesi için herhangi bir bahane üretemezler.
Film İzleyerek Kişisel Gelişminize Takviye Yapın
Örneğin, yönetmen koltuğunda Jason Reitman’ın oturduğu, başrollerinde ise Aaron Eckhart, Cameron Bright gibi önemli isimlerin bulunduğu; hem pazarlama sektörü çalışanlarının, hem de iletişimcilerin yaşadığı birçok sorunu oldukça çarpıcı bir şekilde ele alan 2005 yapımı Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler (Than You for Smoking) filmi sayesinde iş hayatınız ile günlük yaşantınızın iç içe geçmiş noktalarını farkedebilir, bu iç içe geçmişliği bir dezavantajdan avantaja dönüştürebilmek adına hayatınıza yön vermeye başlayabilirsiniz.
Bir diğer film olan ve başrolünde Brad Pitt, Jonah Hill gibi başarılı oyuncuların yer aldığı ve yönetmen kolduğunda ise Bennett Miler gibi başarılı bir yönetmenin oturduğu 2011 yapımı Money Ball filmi ile birlikte ekibine katacağınız transferlerin ekibinizde yaratacağı yeniliği daha net bir şekilde farkedebilir, uyguladığınız stratejilerin başarısız olarak görülmesine rağmen inanmanız ve geliştirmeye devam etmeniz halinde başarı ile sonuçlanmasının mümkün olduğunu görebilir, sektörünüzde yer alan ve her ne kadar sıkıcı olarak gözükse de hayati önem taşıyan istatistik verileri ile daha yakın iletişim kurmaya başlayabilirsiniz.