Ana SayfaGündemPolis Okulu Fiziki Yeterlilik Sınavı İçin Şart ve Gereklilikler Yayınlandı!

Polis Okulu Fiziki Yeterlilik Sınavı İçin Şart ve Gereklilikler Yayınlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

21. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) fiziki yeterlilik sınavı için talimatlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyuruldu.

Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilen duyuruda başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma bölümünde yer alan son dubanın bulunduğu yer aralığının 29 metre olduğu, ağırlıkların başındaki duba ile takla minderi arasındaki mesafesin 14 metre eninde olduğu, takla minderi ile bitiş çizgisi arasındaki mesafenin de 29 metre olduğu bilgisi paylaşılırken, toplamda 7 farklı istasyona sahip olacak olan yeterlilik sınavı parkuru 72 metre uzunluğunda olacak.

Parkura çıkan adaylar, Fiziki Yeterlilik Sınavı Komisyonu ve aday için görülebilecek kapasitede Dijital Fotoselli Süreölçer ile yapılacağı bilgisi de paylaşılırken, başlama ve bitiş çizgilerinde yer alacak fotosollerin en az 3 metre genişliğinde olacağı belirtildi.

Sınav öncesinde adaylara, polislik yeterlilik sınavının gerçekleşeceği parkurun gruplar halinde tanıtılacağının belirtildiği açıklamada, sınav esnasında adı okunan adayın, önce kendini tanıtıp, sonra başlama noktasına gelip, başlama noktasında yer alan kameraya dönerek kendini tanıttıktan sonra parkura başlayabileceği bilgilerine yer verildi.

Polislik Sınavında Puanlama Sistemi

Polislik Sınavı’nın yeterlilik bölümünde, erkek adaylar için 47 saniye olan başarılı tamamlama süresi, kadın adaylarda 51 saniye olarak belirtiliyor. 39 saniye ve daha alt bir sürede tamamlama yapan erkek adayların 100 tam puan almaya hak kazandığı parkurda, kadın adaylar için de 43 saniye ve daha hızlı olanlar için 100 tam puan uygulaması gerçekleştirilecek. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunun 60 puanın altında olduğu tüm adaylar için ise sıfır (0) puan tanımlaması yapılacağı belirtilirken, bu adayların ‘Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz’ kararı ile başarısız olarak tanımlanacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada parkurdaki herhangi bir bölümü yapmayan ve yapamayan adayların eleneceği bilgisi paylaşılırken, teknik olarak yaşanacak arızalar ve aksaklıklar dışında hiçbir aday için tekrarlama yapılmasına izin verilmeyeceği, bitirme süreleri için saliselerin değil, sadece saniyelerin baz alınarak hesaplama ve puanlama yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.