Ana SayfaGündemSGK’da e-Fatura Dönemi

SGK’da e-Fatura Dönemi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

SGK da artık e-fatura uygulamasına geçti. SGK sosyal güvenlik sistemini daha çağdaş standartlarda yürütmek ve insan odaklı hizmet anlayışını arttırmak amacıyla 1 Ekim 2017 tarihinden itibaren fatura düzenini değiştirdi ve e-fatura uygulamasına geçti.

Bu kapsamda e-fatura uygulamasına kayıtlı sağlık hizmeti veren sunucular ve diğer mükellefler 1 Ekim tarihinden itibaren SGK’ya gönderecekleri faturaları elektronik ortamda düzenleyecekler. Elektronik fatura uygulamasına kayıtlı olmayan sağlık hizmet sunucuları ve diğer mükellefler açısından bir değişiklik olmadı. Yani bu uygulama sadece e-fatura’ya kayıtlı mükellefleri ilgilendiriyor. SGK’ya yapılan mal teslimi ve hizmet idasında genel hükümler çerçevesinde fatura düzenlemeye ve göndermeye devam edecekler.

Sadece Sistem Değişti!

E-faturaya geçilmesi ile birlikte değişen sistemin kanun ve mevzuat çerçevesinde yürütülebilmesi bakımından Maliye Bakanlığı’nca belirlenen standart ve formatlara ilave olarak yeni format ve standartlar yani özel alanlar belirlendi. Elektronik faturaya geçilmesi faturanın uygulanması, faturanın içeriği, incelenmesi, faturanın düzenlenme süresi, faturanın teslimi ve fatura eki belge düzenlenmesi gibi hususlarda bir değişiklik getirmediğinden önceli mevzuat çerçevesinde hareket edilecek.

Kuruma gönderilen faturalar kontrol geçecek. E-faturalar özel formata uygunluk açısından denetlenecek ve belirlenen formata uymayan faturalar kurum tarafından kabul edilmeyecek. Uygulamanın sorunsuz bir şekilde gitmesi ve bu durumun herhangi bir cezai işleme neden olmaması bakımından e-fatura uygulamasına kayıtlı olan mükellefler SGK tarafından yapılan duyuruları özenle takip edecek ve titizlikle bu duyurulara uyacak.

Geçtiğimiz yıl devletin zorunluluk getirdiği ve birçok kurumsal firmanın geçtiği e-fatura artık SGK tarafından da uygulanacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.