Gazeteci Abdurrahman Dilipak’ın altın, gümüş gibi metalarla ilgili projesine pek çok kurumdan destek geldi.
Abdurrahman Dilipak tarafından hazırlanan altın, gümüş gibi metalara karşılık olarak sanal para üretimi yapılması ile ilgili projeye Borsa İstanbul, Altın Borsası, TÜBİTAK gibi kurumlardan destek geldiği ve proje ilke ilgilendikleri öğrenildi.
Altın Tahvili İhracı da Başlıyor
Altın gittikçe Türkiye’deki önemli yatırım araçlarında biri haline gelmeye başladı. Geçen hafta bir açıklama yapan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satışının 2 Ekim – 6 Ekim 2017 tarihlerinde başlayacağını, bu uygulama ile vatandaşın yastığının altında olan 2 bin 200 ton olduğu tahmin edilen 300 milyar değerindeki altının ülke ekonominse kazandırılması olduğunu söylemişti.
TÜBİTAK Projeye Sıcak Bakıyor
Türkiye ekonomisi açısından altının önemi artarken, bir yandan da altın ile ilgili projelerde gündeme gelmeye başladı. Gazeteci Abdurrahman Dilipak tarafından geliştirilen altın ve gümüş gibi değerli metalara karşılık sanal para üretilmesi konulu projeye TÜBİTAK, Borsa İstanbul, Altın Borsası ve İstanbul Altın Rafinerisi gibi kurumların destek verdiği söylendi. Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ’ın projeye sıcak baktığı ve proje ile ilgili İstanbul Altın Rafinerisi Başkanı Özcan Hallaç ile görüşme yapıldığı da öğrenilenler arasında yer alıyor.
Abdurrahman Dilipak’tan Açıklama Geldi
Abdurrahman Dilipak bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada projeyi Bitcoin’in konuşulmaya başladığı dönemde geliştirdiğini, şimdi de TÜBİTAK, Borsa İstanbul, Altın Borsası, İstanbul Altın Rafinerisi gibi kurumlara projeyi sunduğunu, detaylı bir şekilde görüşmeler yapıldığını, önümüzdeki birkaç hafta içinde de bu konudaki gereken temasları kurmak üzere Japonya’ya gideceklerini söyledi.