Ana SayfaGündemKırtasiye Ürünlerine Sıkı Denetimler Sürüyor!

Kırtasiye Ürünlerine Sıkı Denetimler Sürüyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilk kez 2011 yılında başlatılan kırtasiye ürünleri ile ilgili denetimlerde yüzde 53 olarak kaydedilen güvensizlik oranının bu yıl yüzde 1.5 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Kesinlikle Tolerans Göstermiyoruz

Bülent Tüfenkci, sıkı denetimlere yeni eğitim – öğretim yılı başlamadan önce start verildiğini, bu denetimlerin satış noktaları ve toptancılar bazında özellikle okul kıyafetleri ve kırtasiye ürünleri ile ilgili olarak eylül ayının sonuna kadar süreceğini söyledi. Tüfenkci, okul sezonunun açılması ile çocukların sağlığına zarar verecek her türlü ürünle ilgili denetimlerin hızlandığını, sağlığa zararlı olduğu tespit edilen ürünlere hiç tolerans göstermediklerini, yayımlanan tebliğlerde kırtasiye ürünleri, çocuk bakım ürünleri, çocuklarla ilgili tekstil ürünlerinde ürünün güvenliği hakkındaki yasal düzenlemelerin yapıldığını ve bu kapsamda tehlikeli kimyasalların bu ürünlerde kullanımına kısıtlama getirildiğini söyledi.

İthal Edilen Ürünlere Sıkı Denetim

Bakan Bülent Tüfenkci, ithalatı yapılmak istenen kırtasiye ürünleri ile ilgili de konuşarak bu ürünlerin GTB-İRİS olarak kısaltılan Bakanlıkça İthalatta Risk Esaslı Denetim Sistemi ile denetlendiğini, sisteme son dönemde 3.368 parti ürün hakkında başvuruda bulunulduğunu, bunların içinden riskli olduğu tespit edilen 5 başvurudan ürünlerle ilgili test raporunun istendiğini, raporlardaki incelemeler neticesinde de başvurunun reddedildiğini, GTB-İRİS sistemi sayesinde ithal edilen ürünler konusunda ithalatçı firmaların çok daha dikkatli davrandıklarını, sistemden başvuruların sonuçlarına dair alınan bilgilerin iç piyasada kırtasiye ürünlerinden esas kabul edildiğini, bu sonuçların ilgili müdürlüklere de yollandığını söyledi.

Bakan Tüketicileri de Uyardı

Bülent Tüfenkci, ürün alışverişi yapan tüketicileri de satın aldıkları ürünler konusunda uyararak, ürünlerin ambalajlarının çok iyi incelenmesi gerektiğini, ambalajlar üzerinde yazılı olan uyarıların dikkate alınmasını ve yaşanan pek çok kazanın yanlış kullanımdan kaynakladığını da belirtti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.