Ana SayfaGündemBKM’den Kartlı Alışverişlere Bayram Uyarısı!

BKM’den Kartlı Alışverişlere Bayram Uyarısı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalararası Kart Merkezi Kurban Bayramı’nın yaklaşmasından dolayı kart sahiplerinin güvenli ve hızlı bir şekilde ödeme yapmasına imkan verecek olan “3 Adımda Daha Güvenli Bayramlar” başlıklı önerilerini yayınladı.

Kısa adı BKM olan Bankalararası Kart Merkezi tarafından yapılan açıklamada uzun bayram tatillerinden kart kullanıcılarının daha fazla ödeme yaptığının bilindiğini, kullanıcıların bir yandan bayramın keyfini yaşarken, bir yandan da kolay birkaç adımla kartlı ödemeleri daha güvenli ve hızlı hale getirmenin mümkün olduğunu söyledi.

BKM, kart kullanımlarının ve kartlı ödemelerin yoğun olduğu bayram tatilinden önce POS kullanımı, internet yoluyla ve ATM’lerden yapılan ödemeleri daha güvenli hale getirmek için izlenmesi gereken adımları sıraladı.

POS Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

POS cihazları ile ödeme yapılması gereken durumlardan kartın başka bir cihazdan geçirilmediğinden emin olunmalı, ödeme sonrasında kartı geri almayı unutmamalı ve kart numaranızın herhangi bir şekilde not alınmadığından emin olunmalıdır.

ATM Kullanımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

ATM’lerden kart kullanımı gerçekleştirirken yabancı kişilerden yardım istenmemeli, işlem sırasında ATM’ye farklı bir cihaz yerleştirildiğinden şüphelenildiğinde hemen bankaya haber verilmeli, çekilmek istenen paranın ATM’ye sıkışması halinde kişisel telefondan hemen banka aranmalı, kartı kullanıma kapattırmadan ATM başından ayrılmamalı, bu gibi durumlarda yardımcı olmak için gelen kişilere karşı dikkatli olunmalıdır.

İnternetten Yapılan Alışverişlerde Dikkat Edilecekler                                

İnternet alışverişlerinde güvenilir ve tanınmış siteler tercih edilmelidir. Ödeme işlemleri güncel anti-vürüs programları ile korunan cihazlardan gerçekleştirilmelidir. Alışveriş yapılmak istenen sitenin adresi adres çubuğuna manuel olarak yazılarak girilmelidir. E- posta, SMS, sosyal medya yönlendirmeleri ile girilen bir sitenin bankanın kendi sitesi olup olmadığı kontrol edilmelidir. Banka logosunun taklit edildiği dolandırıcılıklara sık rastlandığından bankanın sitesi olduğundan emin olunmadan kart bilgileri verilmemelidir.

Sosyal medyayı kullanarak kart bilgisi, telefona gelen onay kodu, tek kullanımlık şifre gibi yolları kullanan kişilere itibar edilmemelidir. Telefonla ulaşarak kendini savcı, polis olarak tanıtan ya da ödül kazandığınızı söyleyen hiç kimseyle kart bilgileri ve kişisel bilgiler paylaşılmamalıdır.

SMS ile banka tarafından yollanan işlem doğrulama şifreleri ve kart şifreleri hiç kimseyle paylaşılmamalıdır. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.