Ana SayfaKredilerKonut Kredisinde Yaptırılan Sigortalar Nelerdir? Ne İşe Yararlar?

Konut Kredisinde Yaptırılan Sigortalar Nelerdir? Ne İşe Yararlar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Satın aldığınız evi ve bankadan temin ettiğiniz konut kredisini garanti altına almak için çeşitli sigorta seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Bankaya kredi başvurusu yaptığınız zaman yaptıracağınız çeşitli sigorta hizmetlerinden istediğiniz zamanlarda kuruluştan temin edebiliyorsunuz. Bunlar zorunlu ve zorunlu olmayanlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.  Bu sigortalar ile birlikte alternatif ve uygun çözümlerden faydalanma hakkında sahip olabiliyorsunuz.

Bu sigorta türlerinden biri konut sigortasıdır. Konut sigortası yaptırarak evinizde oluşabilecek yangın, yıkım, su baskını, yıkım, hırsızlık ve benzeri gibi durumlara karşı teminat altına alıyorsunuz. Konut sigortası zorunlu sigorta türlerinden biri olup, kredi vadesi boyunca evinizde oluşabilecek herhangi tüm kazaları güvence altına alıyor.

Diğer sigorta türlerinden biri de zorunlu deprem sigortasıdır. Yasal olarak söz konusu sigorta satın alacağınız evin konumuna ve yapının türüne göre metrekare bazında ilk olarak hesaplanır. Hesaplanan metrekare fiyatı ile birlikte evin brüt metrekaresi çarpılır. Çıkan sonuç sigorta bedelini verir. Zorunlu deprem sigortası her sene yenilenmektedir. Sigorta ücreti ise yenilenen sistemdeki koşullara göre hesaplanıp, tekrardan belirlenir.

Diğer sigorta türü ise hayat sigortasıdır. Hayat sigortaları zorunlu olarak yapılan sigorta türleri arasında yer almaktadır. Kredi kullanımı için bankaya başvuru yapan kişinin hayatını kaybetmesi durumundaki borç bu sigorta ile karşılanmaktadır. Eğer kredi aldığınız banka hayat sigortasını zorunlu tutmasa bile sizin bu sigortadan faydalanmanız için sizi bilgilendirmektedir. Hayat sigortaları bankadan bankaya değişmek koşulu ile yaş sınırı vardır ve bu genellikle 70 ile 75 arasındadır.

Diğer sigorta türü ise Bireysel Emeklilik Sigortası ile Ferdi Kaza Sigortasıdır. Hayat sigortasını zorunlu olarak tutmayan bankalardan bazıları bunun gibi alternatif olan sigorta türlerini müşterilerine sunarlar. Ancak bunlarda zorunlu değildir. Konut sigortalarından yararlanan bireyler sigortaları kullandıklarında bazen faiz ve masraf indirimleri söz konusu olabilmektedir. Zorunlu olmayan sigortaları siz kendiniz bireysel olarak yaptırabilirsiniz. Ancak yaptırdığınız sigortaları boşa para harcıyormuş gibi görmekten uzak durmanız gerekmektedir. Zorunlu ya da zorunlu olmayan sigortalar sizi ve satın aldığınız konutu güvence altına almak için yapılmaktadır. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.