Toplum içerisinde dezavantajlı konumunda olan kişiler için uygulamaya sokulacak proje sayesinde kişilerin topluma entegrasyonu daha kolay sağlanmış olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi” (DESİP) kapsamında aralarında şiddet gören kadınlar ve engellilerin de bulunduğu dezavantajlı kişiler için kullanılmak üzere 23 milyon avro hibe ayrıldı. Dezavantajlı kişilerin iş hayatına kazandırılması ve iş hayatındaki her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek için hayata geçirilen DESİP, dezavantajlı kişilerin iş hayatına ve kamu istihdam hizmetlerine daha kolay erişim sağlamasını amaçlıyor. Konu hakkında açıklamada bulunan yetkililer projenin hibe ve hizmet olmak üzere iki bileşenden meydana geldiğini, proje kapsamında aralarında madde bağımlılığı olanlar, şiddet gören kadınlar, mevsimlik tarım işçileri, engelliler, evsizler, yaşlılar ve Roman nüfusunun fazla olduğu bölgedeki vatandaşların bu proje kapsamında değerlendirileceğini söylüyor.
Projeler Kabul Edildi
DESİP kapsamında çalışmaların yürütüldüğünü ve rehabilitasyon ve rehberlik hizmetleri gibi projelerin yanı sıra toplumsal önyargıların kırılmasına yönelik faaliyetlerin ön plana alan projelerin kabul edildiğini belirten yetkililer, kâr amacı gütmeyen tüzel kişiliği olan 138 kurum ve kuruluşa toplamda 23 milyon avroluk hibe desteğinin sağlandığını, fondan yararlananların 1 Kasım 2016 tarihi itibari ile projelerine başladığını söyledi.
DESİP kapsamında 16 ilde iş gücü eğilimlerinin araştırıldığını belirten yetkililer, dezavantajlı kişilerin toplumdaki yerine dikkat çekmek amacı ile Edirne ve Gaziantep’te iki kültürel etkinlik düzenleneceğini Ankara’da ise fotoğraf yarışması düzenleneceğini söyledi.