Mısır ithal edilirken eklenen vergilerin büyük bir mali külfet olduğu düşünüldüğü zaman yapılan yeni düzenlemelerin ardından vergilerin kaldırıldığı açıklandı.
Mısır vergilerinin büyük bir mali külfet olduğu düşünüldüğü zaman bu durumun ithalat oranlarını da olumsuz bir şekilde etkilediği tespit edildi. Bir süredir konu hakkında düzenlemelerin yapılması için toplantılar düzenlenmişti. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alınan kararlar çerçevesinde mısır ithalatının sağlıklı bir şekilde yapılması için gümrük vergilerinin kaldırılmasına karar verildi. Ancak külfet olarak değerlendirilen gümrük vergisinin yıl sonuna kadar alınmayacağı açıklandı. Bunun için sene sonuna kadar ithal edilmesi beklenen 500 bin ton kontenjan ayrıldı.
Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan kararın Resmi Gazete’de yayınlandığı ve sonrasında hayata geçirildiği açıklandı. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alınan karar çerçevesinde 31 Aralık 2017 tarihine kadar sürenin belirlendiği ve bu çerçevede 500 bin ton kontenjanın açıklanması dikkat çekti. Bu süreç içerisinde mısır ithalatında oranların artırılması planlanıyor. Mısır hakkında alınan kararların yanı sıra kırmızı biberin ithalatı konusunda da bazı kararların alındığı öğrenildi. Kırmızı biber ithalatında uygulanan gümrük vergisinin 1 Eylül 2017 tarihine kadar yüzde 15 seviyelerinde uygulanmasına karar verildi. İstisna olarak Bosna Hersek belirlenirken bu ülkeden yapılan ithalatların sıfır vergi ile yapılmasına karar verildi.
Tarih sona erdiği zaman Malezya ve Bosna Hersek ülkeleri dışında kırmızı biber için gümrük vergisi oranı açıklandı. Yüzde 75 seviyelerinde gümrük vergisinin kullanılmasına karar verildi. Süre sona erdiği zaman Malezya yüzde 56.2 seviyelerinde vergi uygulanacağı açıklanırken Bosna Hersek sıfır vergi ile devam edecek.