Ana SayfaEkonomiBakan Özlü: 204 Adet Tescilli Ürünümüz Var!

Bakan Özlü: 204 Adet Tescilli Ürünümüz Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, coğrafi işaret korumasının kültürel ve yerel değerlerin korunmasını sağladığı gibi bunun yanı sıra ekonomik açıdan da çok önemli olduğunu söyledi. Ürünlerin tescillenmesi ile ekonomik ve rasyonel açıdan şehirlerin geliştirilmesi çalışmalarının yürütüldüğünü, bölgesel kalkınmayı hızlandırmaya çalıştıklarını bu yüzden bu konuya çok önem verdiklerini belirten Özlü, coğrafi işarete sahip olan ürünlerin pazarlarda çok daha yüksek fiyatlar ile kendilerine yer bulabildiğini söyledi. Dünya genelinde ülkelerin coğrafi işaretli ürünlerden ciddi oranda gelir sağladığını hatırlatan Özlü, Fransa’nın bu konuda ciddi çalışmalarının olduğunu, ülkenin gıda endüstrisi alanında yaptığı ihracatın yüzde 30’unun coğrafi işaret tescili olan ürünlerden oluştuğunu sözlerine ekledi.

Farkındalık Oluştu

Son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye’de coğrafi işaret tescili konusunda farkındalık oluştuğunu belirten Özlü, toplamda 204 adet tescil edilmiş ürün olduğunu, 302 adet ürünün ise başvurularının yapıldığını ve inceleme aşamasında olduğunu söyledi. Ülke genelinde yapılan bir araştırmaya göre 2500 adet ürünün coğrafi işaret alma potansiyellinin olduğunu söyleyen Özlü, bu konuda farkındalık arttıkça tescilli ürün rakamlarının da artışa geçeceğini belirtti.

AB Genelinde 5 Bin Ürün Var

AB genelinde 5 bin tescilli ürün olduğunu belirten Özlü, Türkiye’den şimdilik sadece Aydın inciri ve Antep baklavasının tescilli olduğunu Malatya kayısısının ise tescil işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Özlü bu tescil sayısının artması için yerel yönetimler, STK’ların üzerine çok iş düştüğünü coğrafi işaret tescilinin kâğıt üzerinde kalmaması gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.