Resmi Gazete üzerinde geçtiğimiz günlerde Mevsimlik Tarım İşçileri Genelgesi yayınlanmıştı. Bu genelgenin yayınlanmasının ardından 6.5 milyon işçi için düğmeye basıldığı tespit edildi.
Tarım sektörünün hala en geniş iş kolu olduğu ve her geçen gün biraz daha gelişme göstererek büyüdüğü düşünüldüğü zaman bu sektör içerisinde çalışan işçi sayısının da ne kadar fazla olduğu gözler önüne seriliyor. Dünya genelinde bir çalışma yapıldığı zaman 1 milyardan fazla tarım işçisinin bulunduğu tespit edilmişti. Bunun ardından 1 milyonluk tarım işçisinin 450 bin adeti geçici olarak belirli zaman dilimlerinde çalışan mevsimlik tarım işçilerinden oluşuyor. Türkiye bir tarım ülkesi olarak ifade edildiği için ülkemizde de mevsimlik işçi olarak çalışan pek çok kişinin olduğu tespit edildi.
İstatistikler üzerinden bir değerlendirme yapıldığı zaman Türkiye’de tarım sektöründe çalışan toplam 6.5 milyon kişinin olduğu tespit edildi. Bu kişilerin büyük çoğunluğunu da mevsimlik tarım işçileri oluşturuyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik tarım işçileri ülkenin Batı bölgelerin yılın belirli aylarında işçi olarak çalışmayı tercih ediyorlar. Başka illerden aileleri ile birlikte çalışmak için gelen tarım işçilerinin yaşadıkları çeşitli sorunların üstesinden gelebilmek için bir genelge yayınlanmıştı. Bu genelgeye göre sorunların giderilmesi için pek çok kurum ve kuruluşun işbirliği sağlamasına karar verildi.
İşçilerin aileleri ve kendileri için eğitim ve sosyal yaşam anlamında bir altyapının oluşturulmasına karar verilecek. Sağlık sorunlarının üstesinden gelebilmek için mobil bir sağlık ekibinin kurulmasına sorunların böylece sona erdirilmesine karar verildi.