Bankacıyım'da bankacılık ve sigortacılık sektörlerini yakından takip edebilirsiniz. Güncel haberler, merak edilen bilgiler, iş ilanları, kampanyalar, duyurular ve basın bültenleri için ilgili kategorileri ziyaret edebilirsiniz. Bankacıyım.net'te yer alan içeriklerin tamamı genel bilgi niteliği taşıyıp, hiç bir internet sitesi, finans kuruluşu ya da şahsa yönlendirme barındırmamaktadır. Bankacıyım.net'in herhangi bir finans kuruluşuyla, kredi kuruluşuyla, bankayla ya da kredi sağlayıcılarla direk ya da dolaylı bir şekilde ilişkisi bulunmamaktadır.
Güncel sağlık haberleri, sağlık bilgiler, sağlık hakkında
Tahmini Kasko Hesaplama Nasıl Yapılır?
Öncelikle sigorta ve kaskodan bahsedelim. Sigorta, her satın alınan araç için yasalar gereği yapılması zorunlu bir işlemdir. Trafik sigortası herhangi bir kaza durumunda karşı...
5 Dakikalık Bir Egzersiz ile Bel ve Sırt Ağrılarınızdan Kurtulmak İster misiniz?
Günümüz insanın en çok şikayet ettiği rahatsızlıklardan biri de bel ve sırt ağrılarıdır. Yoğun iş yaşamı, bütün gün masa başında ya da ayakta yapılan işler, toplu taşıma araçlarında ayakta yapılan uzun yolculuklar, alış-veriş merkezlerinde uzun uzadıya geçirilen zamanlar, bilinçsiz bir biçimde taşıdığımız ağırlıklar, bel ve sırt rahatsızlıklarının toplumda artmasına neden olan etmenlerden birkaçı olarak önümüzde duruyor.
D Vitamini Takviyesi ile Kış Hastalıklarından Korunmak Mümkün
Sonbahar mevsiminin gelişi ile birlikte havalar serinlemeye başladı. Kışın habercisi sonbaharda yavaş yavaş kendini hissettiren sağlık problemleri ve hastalıklar, kış mevsimi ile birlikte çok daha artacaktır. Geleneksel olarak her kış öncesi tekrarlanan, gazetelerde, televizyonlarda ve internet sitelerinde “Kış Hastalıklarından Korunma Yolları” adlı makale ve programlar yakında gün yüzüne çıkacaktır.
Diş Fırçaları Hakkında Bilinmeyen 8 Şey
Diş fırçalamanın önemini, günde en az iki kere fırçalanması gerektiğini hepimiz doktorlardan duymuşuzdur. Diş fırçalamak günlük yaşamın doğal bir parçası haline gelmiş, modern hayatın ve sağlıklı bir hayatın vazgeçilmez bir unsuru olmuştur. Lakin diş fırçaları hakkında çok fazla bilinmeyen 8 şeyi aşağıda sizler için derledik.
Günlük Kahve (Kafein) Tüketimi İçin Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey
500’lü yılların sonlarına doğru Habeşistanlı (bugünkü Etiyopya) çoban Kaldi, keçilerinin bir ağacın meyvelerini yedikten sonra çok neşeli ve hareketli olduğunu fark eder.
Saç Dökülmelerini Engelleyen ve Saçlarınızın Sağlıklı Büyümesine Yardımcı Olan 10 Doğal Besin Maddesi
İnsanların büyük bölümünün kötü bir görünüm olduğunu düşündüğü kellik problemi ile karşı karşıya kalmak istemez. Özellikle de kadınlar için çok korkutucu bir durum olan saç dökülmesi, güzelliğin kaybedilmesi endişesi ile psikolojik bazı problemlere bile yol açabilir.
Cilt Etiketlerinin (Siğillerin) Tedavisinde Etkili 5 Doğal Yöntem
Çirkin ve kötü bir görünüme neden olan cilt etiketleri (siğiller), fiziksel olarak acı vermese de özellikle kadınlarda öz güven eksikliğine, kendini kötü hissetmeye ve psikolojik bazı rahatsızlıklara neden olabilmektedir.
Televizyon İzlemenin Sağlığınıza Vereceği 6 Büyük Zarar
Tüm dünyada insanların en büyük bağımlılıklarından biri elbette ki aşırı televizyon izleme alışkanlığıdır.
Akıllı Beslenme Çantası ile Daha Sağlıklı Bir Yaşam Sürdürmek Mümkün
Özellikle son yıllarda Avrupa ve Amerika’da yaygınlaşmaya başlayan Smart Lunch Box (Akıllı Beslenme Çantası) sağlıklı bir yaşam için, sanıyorum ki insanların yavaş yavaş geçmişe döndüğünün en önemli göstergelerinden biri.
Sağlıklı ve Mutlu Çocuklar Yetiştirmek İçin 10 Öneri
Bütün anne-babalar, sağlıklı, mutlu, başarılı, benlik saygısı yerinde ve akıllı çocuklar yetiştirmek ister. Bütün bunlar için elbette ebeveynlerin, çocuk yetiştirme hakkında bilmesi ve uygulamaya geçmesi gereken genel geçer bilgiler vardır.
Çocuk Eğitiminde Sık Yapılan 7 Hata
Ebeveyn olmak, çocuk eğitiminde hassas dengeleri gözetmeyi de gerektirir.
Çocuklara Tasarruflu Olmayı Öğretmek İçin İzlenebilecek 9 Yol
Çocuklarımızı, daha sağlıklı, daha mutlu ve daha az stresli bir hayata hazırlamak için erken yaşlarda tasarruflu olmayı öğretmek oldukça önemlidir.
Başarılı Çocuklar Yetiştirmek İçin Anne-Babalara 4 Öneri
Başarılı çocuklar yetiştirmek, her anne-babanın arzuladığı ve bunun için bütün imkanlarını ortaya koyduğu bir amaçtır.
Anksiyete Nedir? Anksiyete ile Baş Etmek
Anksiyete sürekli olarak endişe duyma durumudur. Yaşam güllük gülistanlık değil ve sorunlarla doludur. Hayatın her alanında her zaman istediğimiz şeyler olmuyor. Vücudumuz doğal olarak kendisine yüklenen Strese karşı bir tepki verir.
Vitaminler ve Mineraller
Vitamin Eksikliği Ne Gibi Sonuçlara Yol açar, Vitaminler ve mineraller metabolizmamız için ve normal büyüme için az da olsa gerekli olan besin maddeleri sınıfına girerler..
Kirazın Faydaları Saymakla Bitmiyor
Kiraz Latince Prunus cinsine aittir. Kiraz antosiyaninler açısından zengindir - çilek kırmızı pigment. Bu antosiyaninler sayesinde kiraz yemek kişinin sağlıklı hale gelmesine ve vücuda zarar veren oksitlerden kurtulmasına yarayan antioksidanlar almasına yardımcı olur. Kiraz Suyu Sağlık Faydaları, KirazKolon Kanserini de Önlüyor, Vitamin Kaynağı
Açık Emar Nasıl Çekilir?
Standart MR cihazlarına sığmakta problem yaşayan hastalar ve klostrofobisi olan yani kapalı alanda kalamayan hastaların yüksek teknolojiden yararlanarak gerekli emarlarının çekilmesi için üretilen cihazlara Open MR yani açık emar denmektedir.
Hipertansiyon Nedir ? Yüksek Tansiyona Dikkat!
Yüksek kan basıncı veya hipertansiyon, modernleşmenin getirdiği pek çok hastalıktan biridir. İnsan sağlığını da derinden etkileyen bir hastalıktır. Hipertansiyon insanların sağlığa dikkat etmeden beslenmesi ve stresli bir yaşam sürdürmesi sonucu biraz da genetik faktörlerle gelişir.
Yanlış Diyet Öldürebilir!
Son yıllarda diyetisyenlerin programları kilo vermede iradeli insanlara yardımcı olabilmektir. Fakat diyetlere çok fazla güvenmemek gerekiyor çünkü diyetlerinde yan etkileri mevcuttur, özellikle çok kısa sürede aşırı kilo vermenize yardımcı olan diyetlerin sağlıksız olduğu konusunda çeşitli araştırmalar ve bulgular var.
Kan Şekeri Düşüklüğü
Halk arasında Kan Şekeri Düşüklüğü olarak bilinen hastalık; vücutta bulunan şekerin ( glikoz ) yoğunluğunun anormal derecede düşük seviyelere inmesi durumudur.
Tüp Bebek Tedavisinin Yan Etkileri
Tüp bebek, son zamanlarda çoğu ailenin umudu haline gelmiştir. Gelişen teknoloji ile, tüp bebekte başarı oranı giderek artmaktadır. Bu da gayet sevindirici bir haberdir. Ancak her tedavide olduğu gibi tüp bebek tedavisinde de yan etkiler mevcuttur.
Gebelikte Sigara Kullanımı ve Etkileri
Öncelikle, gebelikte annelerin en çok sorduğu sorulardan birisi sigara sorusu oluyor. Ve bu soruyu soran ilgili anneler yüksek oranda sigarayı bırakıyorlar. Çünkü göründüğü kadarıyla ilgili anne adayları, bebeğine herhangi bir zarar gelmemesi için sigarayı bırakmayı tercih ediyorlar.
Bebeklerde Kabızlık, Nedenleri ve Tedavisi
Annelerin en çok canının sıkıldığı konulardan birisi de bebeğinin kabız olmasıdır.
Öncelikle bebek anne sütüyle besleniyorsa kabız olması biraz zordur. Ancak yine de bu durumda bile kabız olan bebekler vardır. Genellikle mama alırken kabızlık sorunu ortaya çıkmaktadır. Bebeğinizin hergün kaka yapmasına gerek yoktur
Multipl Skleroz(MS) Hastalığı Nedir ? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
MS olarak bilinen ve uzun ismi Multipl Skleroz olan hastalık eskiden zor teşhisi ile biliniyordu. Eskiden yapılan araştırmalar bir sonuca varamıyor ve teknolojik yetersizlik bu hastalığın teşhisini zorlaştırıyordu. Multipl Skleroz(MS) Hastalığı Nedir ? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Diş Apsesi Nedir Ağrısı Nasıl Geçer ?
Diş apsesi, çürüyen dişin ilerlemesi durumunda meydana gelen bir sağlık sorunudur. Dişin çürümesinden sonra, dikkate alınmadığı taktirde, birkaç ay içerisinde apse yapacaktır.
Bebeklerde Ateş ve Sebepleri
Merhaba ebevenyler, sevimli bebeklerinizde ateşlenme olduysa bu konuyu okuyor olacaksınız. Şimdiden acil şifaler ve sağlıklı bir yaşam diliyoruz. Öncelikle bebeklerde ateş, kasıktan alınmalıdır.
Aort Yırtılması Nedir? Aort Yırtılması Nedenleri Nelerdir?
Aort yırtılması, aniden oluşan gögüs yada sırt ağrılarıyla belirtilerini gösteren ve Türkiye’de yılda yaklaşık 400 kişide görülen ciddi bir rahatsızlıktır. Anotomik olarak aort damarı dört bölümdür. Bu bölümler; karın içine inen aorta, inen aorta, arkus aorta ve kalpten çıkan aorta olarak isimlendirilir.
İş Stresi Nedir ? İş Stresini Azaltmak Sizin Elinizde
Stres, kişilerin dış faktörlere karşı başa çıkma yollarına verdiği bir tepkidir. Yaşadığınız iş stresinin belirtilerini önemsemeniz sizi ciddi ruhsal ve bedensem sorunlardan korur. Sosyal ve aile yaşantınızıda son derece olumsuz etkileyecek olan iş stresini önlemek için ve iş stresiyle başa çıkmanız alacağınız basit önlemlerle mümkün olabilir.
Erken Yaşta Diş Bakımını Öğrenen Çocuklar Daha Sağlıklı Büyüyorlar
Çocuklarda ağız bakım alışkanlığını küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi gerektiğini, diş bakımının alışkanlık haline getirmeleri ileride yaşayabilecek oldukları hastalıkları engelleyebileceğini söyleyen uzmanlar
Botoksla Kronik Migrenden Kurtulabilirsiniz
Adından sıkça söz ettiren Botoks artık migren hastaları içinde tedavi yöntemi olarak kullanılmaya başlandı.Kronik migren hastalarında botoks uygulamasının hastanın başında alın, her iki şakak arkası bölgeler, boyun ve ense bölgeleri olmak üzere 31 noktaya özel iğnelerle enjeksiyon şeklinde yapıldığını
Hareketli Yaşam İçin Bisiklet Kullanın
Aksaray’da, vatandaşların sağlıklı yaşam tarzını benimsemeleri ayrıca trafiği rahatlatmak için bisiklet kullanımını artırmak amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından vatandaşlara bisiklet dağıtıldı.
Akupunkturu Çinliler Değil Uygur Türleri Buldu
Gazi Üniversitesi Akupunktur Polikliniği Sorumlusu Prof. Dr. Çevik, akupunktur tedavisinin bilindiği gibi Çinliler tarafından değil Uygur Türkleri Tarafından bulunduğunu ama zaman içinde Çinlilerin akupunkturu geliştirip dünyaya yaydıklarını belirtti.
Dünyada 700 milyon Kişi Obez
Çağımızın hızla yayılan sorunlardan bir olan obezitenin sosyal sorumluluk kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Babek Tabandeh,
Çocuğu Olmayan Çiftler Psikolojik Destek Almalıdırlar
Çocuğu olmayan çiftlerin paniğe kapılmamaları gerektiğini eğer çiftler bir yıl boyunca düzenli ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamıyorlarsa mutlaka bir uzmana görünmelidir diyen doğum ve tüp bebek uzmanı Op. Dr. Ali Öner Erdoğdu,
Ruh Sağlığı Merkezinde Hastalara Müzikli Terapi
Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavileri tamamlanan hastaların çevreye kolay adapte olabilmeleri için müzik ile terapi yapılıyor.
Aşırı Kilo Almak Kadar Aşırı Zayıflamakda Ciddi Bir Sorundur
Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, fazla kilo alımına neden olan unsurların aynı şekilde ters durum olarak aşırı kilo vermeye de sebep olabileceğini söyleyerek, “Psikolojik, yaşamsal, genetik ya da fizyolojik etkenler kişinin kilo almasını engelleyebilir.
Katkı Maddeli Meyve Suları Ciddi Hastalık Riski Oluşturuyor
Hazır meyve suların içindeki katkı maddeleri ve yüksek orandaki şekerin metabolizma üzerinde olumsuz etkiler yaratarak başta kanser, obezite, diyabet gibi birçok hastalığı tetikleyici unsur olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık
Doğru Beslenme Alışkanlığı İle Kemiklerinizi Koruyabilirsiniz
Özellikle 55 yaşını geçmiş kişilerde ve genellikle kadınlarda görülen kemik erimesinin düzenli ve dengeli beslenmeyle beraber en aza indirgenebileceğini söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Müge Sarıkaya,
Botoksla Aşırı Terleme Derdinden Kurtulun
Yaz aylarının yaklaştığı bu dönemlerde aşırı terleme şikayeti olan kişilerin imdadına botoks yetişiyor. Botoks uygulaması ile aşırı terleme sorunundan kurtulunabileceğini söyleyen Estetik Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Ufuk Bilkay
Bebeklerin Ağız ve Diş Sağlığını İhmal Etmeyin
Mama ile beslenen bebeklerin anne sütü ile beslenen bebeklere nazaran ileriki yıllarda dişlerinde çürük görülme riski daha fazla olduğu söyleyen Diş Hekimi A. Doğan Bircan
Beslenme Tarzınız Depresyona Neden Olabilir
Diyetisyen Fatma Baysal, kişinin beslenmesindeki yetersizliklerin depresyon için bir risk etmeni oluşturduğunu dile getirdi. Birey depresyondayken hayatında, sosyal çevresinde ve alışkanlıklarında değişimlerin söz konusu olduğunu belirten Baysal,
Burun Estetiğinde Hasta ve Hekim Uyumu Çok Önemlidir
Burun estetiği cerrahisinde hekim ve hasta ilişkisinin çok önemli olduğunu, revizyon cerrahisi açısından hasta ile olan iletişimde anlaşılır olmasının daha çok önem arz ettiğini söyleyen Op. Dr. Cevdet Murat Akagün