Banka mülakat hataları. Evet, doğru duydunuz. En çok sık karşılaşılan mülakat hatalarını biliyor musunuz? Hiç hata yaptınız mı? Hata yapmaktan çekiniyor musunuz? O zaman bu yazımıza kulak verin.
En Sık Yapılan Banka Mülakat Hataları!
Uzun zamandır beklediğiniz banka sınavı, banka mülakat günü geldi. O 1 ya da 2 saatlik zaman belkide bankacılık kariyeri için çok çok önemli bir adım. Banka mülakatlarında başarılı olmak için alınan eğitimler, alt yapılar, yetenekler, yabancı dil ve sayabileceğimiz pek çok önemli elbette. Peki sonra ne olacak? Banka Mülakatlarında dikkat edilmesi gerekenler neler? Bunları araştırdın mı? Biliyor musun? Yapılan bir araştırmaya göre en sık yapılan banka mülakat hataları verilerini sizin için derledik.
Kendini Fazla mı Gösteriyorsun?
Banka mülakat hataları denilince akla ilk gelenlerden biri kendini fazla göstermek. Bunun hep aksi söylenir. Sakın sessiz kalma, kendini göster, yeteneklerinden bahset, farkını hissettir. Elbette bunları yapacaksın. Ancak sınırı aşmamak şartıyla. Karşı tarafa kendini çok fazla gösterdiğin, kendini çok fazla öne çıkardığın hatta konu hakkında fikrin olmadığında bile iddia ettiğin herhangi bir noktada üzgünüm haneye geliyor eksi puan. Karşı taraf bunu ne olarak algılıyor biliyor musun? EGO. Bu nedenle ne az ne fazla. Orta kararda, kendinden emin bir şekilde ifade etmek her zaman en iyisidir.
Ödevlerini Yaptın mı?
Artık yaşadığımız dönemde her şeye ulaşmak mümkün. Online olarak pek çok şeye ulaşabilirsiniz. Bu nu kesinlikle avantaja çevirmeniz gerekir. Ne yapman lazım? Banka personel alımları için dikkat edilen, bankanın aradığı özellikler neler? Şartlara gerçekten uygun musun? Bankanın misyon ve vizyonu hakkında ne biliyorsun? Prezantabl mısın? Unutma ki bankaların dikkat ettiği çok şey mevcut. Bunları kesinlikle araştırmalısın. Her şeye hazırlıklı olmalısın. Hazırlı banka sınavlarına katılmak hem seni rahatlatır hem de özgüvenin yüksek olur. Sonucu? Sonuç tabiki mükemmel.
Banka Sınavlarında Cevap Uydurmak?
En sık yapılan banka mülakat hataları arasında cevap uydurmak bulunur. Yapılan banka görüşmelerinde her soruya cevap vermek zorunda değilsiniz. Karşı tarafta her soruya cevap aramıyor zaten. Bu nedenle de cevabını bilmediğin soruları bilmediği açık olarak söylemelisin. Bunun aksi halinde üzgünüm ki şansın düşer. Banka mülakatları banka sınavları kadar önemlidir. Bu nedenle emin olmadığın hiçbir sorunun cevabını uydurma.
Soru Sormaktan Çekiniyor musun?
Sakın. Banka mülakatlarında soru sormaktan çekinmemelisiniz. Mülakatlar tek taraflı değildir, unutmayın. En azından yapılacak olan işler, alınacak olan görevler gibi sorular sorulabilir. Banka iş ilanları kriterlerinde her zaman belirtilir. Detaylar önemlidir, detaya önem verenler banka iş başvurusu yapsın diye. Detaylara önem verdiğinizi gösterin, merak edin ve sorun. Ancak mantıklı sorular sorun. Mantıklı sorular soran adaylar banka iş ilanları mülakatlarında her zaman başarılı sonuç almıştır.
Özür Dilemek…
Hatasız kul olmaz. Hata yapabilirsin. Dilin sürçebilir. İstenmedik bir şekilde kendini ifade etmiş olabilirsin. Söylediğin cümle kırıcı ya da yanlış anlaşılmaya açık olmadığı sürece sorun yok. Her hatada özür dilememelisin. Sık sık, yineleyen özürler güçsüzlük, zayıflığa işaret eder.
Yanlış El Sıkıştın, Eyvah!
Ne çok güçlü ne de çok güçsüz. Güçlü ve uzun süreli ya da hafif ve çok kısa süreli el sıkışma yapılmamalıdır. Kararında olmalıdır. Çok kısa olmamak suretiyle kısa bir el sıkışma, hem kendinden emin olduğunu hem de heyecanınızı yendiğinize işaret eder.
Eski İşvereninden Şikayet mi Ediyorsun? Kapı Orada…
Bunu sakın yapmayın. Kısa ve öz bir şekilde eski işvereninden memnun kalmadığını söyleyebilirsin. Ancak bu konu üzerinde çok fazla durmak, konuyu uzatmak ve hatta işverenin şahsına ait ifadeler sarf etmek çok tehlikeli bir davranış.
Evet? Hayır?
Banka Mülakat Hataları içindekilerden en sık olanı da çok evet ya da hayır demek. Sık sık bu kelimeleri söylememelisiniz.
Telefona Göz Ucuyla Bile Bakmayın!
Telefonunuzu hem banka sınavları hem de banka mülakatlarında sessize almalı, cebinize koymalısınız. Hem dikkatiniz dağılmamış olur hem de sürekli olarak telefon ekranına bakarak karşı tarafa yanlış izlenim verebilirsin.