Ana SayfaGündemTürk Bankalarında 146,7 Ton Altın Var!

Türk Bankalarında 146,7 Ton Altın Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 yılının ilk çeyrek döneminde bankalardaki altın hesapları azalma yaşadı. Miktar olarak azalan altın hesaplarına rağmen, altın fiyatlarının yükselmesi sebebiyle 24 milyar 773 milyon Türk Lirası tutarıyla rekor seviye yenilendi.

2018 yılının ilk çeyrek döneminde global ekonomide çalkantılı bir süreç hakim olmaya başlamış, ABD ve Çin gibi iki büyük ekonominin birbirlerine karşı başlattığı ekonomik savaş da döviz kurlarının yükselmesine, tahvil faizlerinin vites yükseltmesine ortam yaratmıştı. Artan jeopolitik riskler ve gelişmiş ülkelerin merkez bankaları tarafından para politikalarında normalleşme adına atılan adımlar da sürecin sallantıya düşmesine damga vurmuştu.

Yaşanan bu gelişmeler, altın yatırımcısının ise yüzünü güldürdü. Altın fiyatları küresel ekonomide adeta bir sıçrama yaşayıp, bu sıçramayı da yükseliş ivmesine dönüştürdü. Ton bazında altın birikimleri düşüş kaydetmesine rağmen bankalardaki altın hesaplarının sahip olduğu tutar bazındaki değer de rekor seviyeye ulaştı.

Altın 2018’e Nasıl Başladı?

Gram altın fiyatları 2018 yılına 158,8 Türk Lirası’ndan başladı. 2017 yılının Aralık ayında yapılan 165 Türk Lirası seviyesi tahminleri kısa sürede gerçekleşerek 2018 yılının ilk çeyrek dönemi yüzde 6,1’lik bir artış ile 168,5 Türk Lirası seviyesinden kapandı.

Uluslararası piyasalarda ise altının ons fiyatı bin 303,2 Dolar seviyesinden başladığı ilk çeyrek dönemini yüzde 1,7 oranında değer kazancı yaşayıp, bin 325,5 Dolar seviyesinden kapattı.

BDDK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de banka hesaplarında yer alan altın hesaplarının ilk çeyrek dönemindeki tutar değeri 24 milyar 773 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti. Bu rakamın 24 milyar 168 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmı yurt içi yerleşik kişilerin hesaplarından oluşurken, geriye kalan 605 milyon Türk Lirası’na tekabül eden altın hesapları da yurt dışı yerleşik vatandaşların hesaplarından oluştu.

2017 yıl sonunda 24 milyar 103 milyon Türk Lirası seviyesinde olan altın hesapları, 24 milyar 773 milyon Türk Lirası tutarına yükselerek tarihi rekorunu yeniledi.

Bankalarda Toplam 146,7 Tonluk Altın Var!

Mart ayının son işlem günü itibariyle Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı 168 bin 900 Türk Lirası’ndan gerçekleşirken, bu rakam ile bankalardaki toplam altın hesap miktarı oranlandığında 146,7 tonluk bir altın olduğu ortaya çıkıyor. 2017 yıl sonunda bu rakam 153,6 ton iken, artan altın fiyatları ile birlikte altın hacminin azalmasına rağmen rekor tazelenmiş oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.